Aptauja: Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ASV lēnām uzlabojas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas iedzīvotāju viedoklis par ASV lēnām uzlabojas, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati. Vasarā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, kāds - ļoti pozitīvs, drīzāk pozitīvs, drīzāk negatīvs vai ļoti negatīvs - ir respondentu vērtējums ASV.

Šogad kopumā pozitīvi ASV vērtēja 46% iedzīvotāju, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā pērn, tādējādi turpinoties lēnajam vērtējuma kāpumam. Iedzīvotāju viedoklis par ASV nedaudz palielinās pēdējo četru gadu laikā, kopumā kāpjot par četriem procentpunktiem.

Līdz šim pozitīvākais ASV vērtējums fiksēts 2010.gadā, kad ASV kopumā pozitīvi vērtēja 57% iedzīvotāju.

Pretēju viedokli šogad pauda 35% aptaujāto, kas ir par pieciem procentpunktiem mazāk nekā pirms gada. Pēdējo trīs gadu laikā iedzīvotāju īpatsvars, kas ASV vērtē kopumā negatīvi, saruka par astoņiem procentpunktiem. Negatīvākais viedoklis par ASV Latvijas iedzīvotāju vidū fiksēts 2015.gadā, kad šādi domāja 43% aptaujāto.

Konkrētu viedokli par šo jautājumu nespēja sniegt 19% aptaujāto iedzīvotāju.

Aptauja tika veikta šī gada jūlijā. Tajā piedalījās aptuveni 1000 respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu