Urbanovičs: Pēc līguma laušanas ar «Vienoto Krieviju» uz iekšpolitiskām dividendēm neceram

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pēc līguma laušanas ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvēto «Vienoto Krieviju» partija «Saskaņa» negaida labēji centrisko partiju attieksmes maiņu pret sevi, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta avīze» pauž «Saskaņas» Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

«Arī šoreiz uz iekšpolitiskām dividendēm neceram. Šim lēmumam nebūs nekāda efekta. Līgums tā demonizētājiem palīdzēja priekšvēlēšanu kampaņās, bet viņiem nav tik trūcīga izdoma, lai neizdomātu, ko jaunu,» cerību lološanu par iekļūšanu koalīcijā noliedz Urbanovičs.

Vaicāts, kādēļ līgums netika lauzts pēc Krimas notikumiem, Urbanovičs atzina: «Partijā šis temats bija aktuāls, bet mums ļoti negribējās rīkoties, citu spiestiem un mudinātiem».

Urbanovičs nenoliedz, ka jautājums par sadarbības līgumu ar «Vienoto Krieviju» ik pa brīdim aktualizējies gan Eiropas Sociālistu partijas biedru lokā, gan «Saskaņas» iekšienē. «Cienām partneru satraukumu, tādēļ šis jautājums noņemts no dienas kārtības, taču tas nenozīmē, ka labas attiecības ar Krieviju mums vairs nav svarīgas,» norāda Urbanovičs.

Viņš ir pārliecināts, ka

Eiropas Sociālistu partijas rindās, veicot «uzskatu un uzvedības revīziju», partija spēs kļūt par «īstenākiem sociāldemokrātiem».

Vienlaikus viņš pieļauj, ka, partijai kļūstot aizvien sociāldemokrātiskākai, to var pamest biedri, kam eiropeiskā sociāldemokrātija var nešķist pietiekami atbilstoša to pasaules redzējumam, bet «Saskaņa» tam esot gatava.

Kā ziņots, «Saskaņa» valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja, ka «Saskaņa» 2015.gadā pievienojusies Eiropas Sociālistu partijai, kas tradicionāli attiecības ar trešajām pusēm veido centralizēti, tāpēc partija pieņēmusi lēmumu informēt «Vienoto Krieviju», ka minētais līgums zaudējis spēku.

Informācijas aģentūras LETA arhīvs liecina, ka

«Saskaņas» līgums ar «Vienotā Krievija» tika parakstīts 2009.gada 21.oktobrī Sanktpēterburgā uzreiz pēc partijas kongresa.

Toreiz apvienības «Saskaņas centrs» vārdā to parakstīja toreizējais «Saskaņas centrs» Saeimas frakcijas vadītājs Urbanovičs.

Partijai «Vienotā Krievija» šis bija 20 sadarbības līgums ar kādu no ārvalstu partijām. Tās galvenokārt esot lielu valstu valdošās partijas. Atšķirībā no tām, «Saskaņas centram» ir vara tikai pašvaldību līmenī, taču neraugoties uz to Krievijas valdošā partija bija nolēmusi ar to sadarboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu