RSU rektora amatam pieteikušies Vētra un Pētersons

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektora amatam pieteikušies divi kandidāti - Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra un RSU Doktorantūras nodaļas dekāns Aigars Pētersons.

Kā zināja augstskolā, Pētersons dzimis 1959.gadā. Viņš ir habilitēts medicīnas doktors, profesors un RSU strādā kopš 1984.gada. Pētersons izstrādāji 435 zinātniskās publikācijas, kā arī četrus izgudrojumus. Profesora vadībā promocijas darbu aizstāvējuši deviņi doktoranti. Pētersons bijis RSU Bērnu ķirurģijas katedras vadītājs, savukārt patlaban viņš ir Doktorantūras nodaļas dekāns.

Pētersons ir arī Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas valdes loceklis. Iepriekš bijis arī Saeimas un Rīgas domes deputāts.

Vētra tāpat dzimis 1959.gadā. Vētra arī ir habilitēts medicīnas doktors un profesors. Viņš RSU strādā kopš 1998.gada. Vētras uzskaitē ir 379 zinātniskās publikācijas, piecas autorapliecības, bet Hirša indekss ir trīs. Profesora vadībā promocijas darbu aizstāvējuši 14 doktoranti. Vētra jau ir ieņēmis RSU rektora amatu, augstskolu vadot no 1999.gada līdz 2007.gadam.

Tāpat Vētra ir Latvijas Zinātnes padomes loceklis, kā arī iepriekš bijis Saeimas deputāts.

Patlaban augstskolas rektors ir Jānis Gardovskis. Viņa pilnvaras RSU rektora amatā beigsies šī gada nogalē, iztekot otrajam termiņam rektora amatā. Jauna RSU rektora vēlēšanas paredzētas 9.novembrī.

Saskaņā ar Augstskolu likumu un RSU Satversmi rektoru uz pieciem gadiem ievēl RSU Satversmes sapulce un apstiprina Ministru kabinets.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu