Nesaskata ētikas pārkāpumu Sudrabas rīcībā par mājaslapā publicēto informāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien, izvērtējot parlamentārieša Andreja Judina (Par!/V) iesniegumu, nesaskatīja ētikas pārkāpumu deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) rīcībā, «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas mājaslapā publicējot, pēc Judina domām, nepatiesu vai neprecīzi formulētu informāciju.

Judins iesniegumā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai norādīja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas mājaslapā publicēta šāda informācija: «Uzklausot Imanta Liepiņa ziņojumu par žurnālā «Ir» publicēto sarunu fragmentos paustās informācijas atbilstību faktiem, secināms, ka vairāk nekā 75% gadījumu minētā informācija nav apstiprinājusies ar faktiem.»

Komisijas sēdē Sudraba taujāja, kāda atzīme Judinam bijusi latviešu valodā, jo mājaslapā publicētās informācijas bija saprotams, ka secinājums radies no attiecīga ziņojuma teksta. Judins smagi kļūdoties, uzskatot, ka šis apgalvojums būtu uztverams kā komisijas secinājumus, akcentēja Sudraba.

Līdzīgi deputāte Janīna Kursīte-Pakule (VL-TB/LNNK) norādīja, ka attiecīgais apgalvojums nav vērtējams kā komisijas secinājums. Komentējot to, ka daudzi pārprot attiecīgo tekstu, deputāte norādīja, ka latviešu valodai ir pievērsta pārāk maza loma.

Judins iepriekš uzsvēra, ka šī informācija neatbilst patiesībai, jo komisijas sēdē nekādi komisijas secinājumi pēc Liepiņa prezentācijas netika izdarīti. Viņš šodien komisijas sēdē norādīja, ka attiecīgais teikums mājaslapā ir mainīts, kas parāda, ka sākotnēji tas bija formulēts nepareizi.

«Šādi secinājumi arī nevarētu tikt izdarīti, jo Liepiņa ziņojums bija veltīts pēc sarunām notikušo notikumu gaitas apskatam, nevis publicētā satura atbilstībai realitātei. Ir skaidrs, ka turpmāko notikumu gaita nevar nedz apstiprināt, nedz noliegt sarunās izskanējušo nodomu esamību sarunu brīdī,» iesniegumā komisijai uzsvēra Judins.

Deputāts akcentēja, ka Sudraba kā parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja ir atbildīga par komisijas darba organizēšanu un komisijas vārdā pausto informāciju. Tomēr pašlaik komisijas interneta vietne «maldina sabiedrību par izmeklēšanas komisijas sēdēs izdarītajiem secinājumiem un darbu kopumā», uzskata Judins.

Iepriekš arī komisijas deputāts Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK) publiski pauda viedokli, ka «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanās oficiālajā mājaslapā notikusi sabiedrības maldināšana par komisijas darbu un viņa viedokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu