Deputātu kvotas aizstās ar ierosinājumiem par efektīvāku līdzekļu izlietojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Veidojot nākamā gada budžetu, politiķi apņēmušies atteikties no tā dēvētajām «deputātu kvotām», tātad nebūs paredzēts papildu finansējums parlamentāriešu ierosinājumiem, tomēr viņi varēšot iesniegt priekšlikumus par efektīvāku līdzekļu izlietojumu.

Iesniedzot budžeta projektu parlamentā, apņemšanos atteikties no «deputātu kvotām» uzsvēra finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), līdzīgu nostāju pauda arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Mūrniece akcentēja, ka papildu fiskālās telpas deputātu priekšlikumiem nav. Parlamentāriešu priekšlikumi var attiekties uz to, kā naudu, kas atvēlēta kādai nozarei, izmanto efektīvāk. Šādi ierosinājumi tikšot vērtēti, uzklausot arī attiecīgās jomas ministru.

Reizniece-Ozola skaidroja, ka deputātiem ir iespējas izteikt piedāvājumu budžeta pilnveidošanai. Tomēr iepriekšējos gados bija ierasts, ka deputāti rosināja piešķirt finansējumu konkrētiem projektiem, bet kā resurss tika norādīti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Šādi priekšlikumi tiks noraidīti, akcentēja ministre.

Kā ziņots, finanšu ministre trešdienas rītā iesniedza Saeimā 2018.gada budžeta projektu. 2018.gada valsts budžeta likumprojekts paredz nākamā gada ieņēmumus 8,75 miljardu eiro apmērā jeb par 725,11 miljoniem eiro vairāk, bet izdevumus - 8,95 miljardu eiro apmērā jeb par 624,82 miljoniem eiro vairāk, nekā 2017.gadā.

2018.gada budžeta prioritāte ir veselības nozare, kuras finansējums pirmo reizi pārsniedz vienu miljardu eiro.

Nodot izskatīšanai komisijās budžeta projektu paredzēts nākamnedēļ, izskatīt pirmajā lasījumā - oktobra beigās, bet pieņemt galīgajā lasījumā - novembra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu