Lietavas pašvaldības infrastruktūrai Rēzeknē nodarījušas vairāk nekā € 100 000 kaitējumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Augusta lietavas pašvaldības infrastruktūrai un ēkām Rēzeknē nodarījušas materiālo kaitējumu vairāk nekā 100 000 eiro apmērā, informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar Pilsētas saimniecības pārvaldes aprēķiniem, augusta lietavas pilsētas infrastruktūras objektiem ir radījuši zaudējumus - atsevišķos ielu posmos izskalots grants segums, bojāta lietus ūdens kanalizācija, notekcaurules - 34 002 eiro apmērā. Nopietni bojājumi nodarīti arī skolu ēkām, kopējā zaudējumu summa veido 55 878 eiro.

Patlaban jau ir veikti vai vēl notiek jumta nomaiņas remontdarbi 4.vidusskolā, 6.vidusskolā un Valsts 1.ģimnāzijas sporta zālē. Sakarā ar to, ka iepirkums par Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles jumta remontdarbu veikšanu noslēdzās bez rezultātiem, 1010 kvadrātmetri jumta vēl gaida remontu.

Informācija par pilsētas infrastruktūras un ēkām nodarīto zaudējumu apmēru un iesniegums par daļēju to kompensāciju ir nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Rēzeknes pilsētas domes deputāti pieņēmuši lēmumu izmaksāt privātmāju īpašniekiem kompensācijas par šā gada 23.-24.augusta lietavu radītajiem zaudējumiem. Kopējā kompensāciju summa ir 10 718 eiro, kas paredzēta 27 iedzīvotājiem, kuru mājokļi ir cietuši no lietavām.

Līdzekļi kompensāciju izmaksai lietavās cietušajiem rēzekniešiem ir piešķirti no pilsētas budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem un tiks pārskaitīti tuvākajās dienās.

Lai novērtētu iedzīvotāju mājokļiem nodarītos zaudējumus un noteiktu zaudējumu apmēru, tika izveidota speciāla pašvaldības komisija, kuras locekļi izskatīja visus iesniegumus un konstatēja zaudējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu