Krāslavas novada pašvaldība varētu atgriezties LPS

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc piecu gadu prombūtnes Krāslavas novada pašvaldība no nākamā gada varētu atgriezties Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS), informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Viens no Krāslavas novada pašvaldības izstāšanās no LPS galvenajiem iemesliem bija LPS iepriekšējās valdes neieklausīšanās ar ceļu sakārtošanu saistītajos lūgumos. Ņemot vērā LPS notikušās izmaiņas Krāslavas novada dome minētajā jautājumā cer atrast kopīgu valodu, panākt ceļu infrastruktūras attīstību un apsver iespēju no nākamā gada atgriezties LPS.

Ticies ar Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku (ZZS) ir arī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis (ZZS), aicinot viņa vadīto novadu atgriezties savienībā, no kuras novads izstājās 2012.gada aprīlī.

Jau vēstīts, ka Upenieks kļuvis par Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ārštata padomnieku Latgales attīstības jautājumos.

Padomnieka amata pienākumos ietilpst piedalīšanās dažādās apspriedēs, t.sk. svarīgu stratēģisku lēmumu apspriešanā par Latgali. Tāpat viņam jāuzkrāj informācija, viedokļi un jāanalizē situācija Latgalē, lai sniegtu priekšlikumus Ministru prezidentam par nepieciešamo rīcību un atbalstu.

Kučinskis norādīja, ka svarīgi ir nodrošināt atgriezenisko saiti starp valdības darbu un Latgales reģionā notiekošajiem procesiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu