Cik cilvēku nopirkuši Rīdzinieka karti par € 775?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kanāla «LTV1» raidījums «4. studija» noskaidroja, ka iespēju par 775 eiro iegādāties Rīdzinieka karti joprojām ir izvēlējušies nulle cilvēku.

«Rīgas Satiksme» pārstāvis Mārtiņš Krēsliņš informēja, ka šo karti kopš 2013. gada Rīgā bez maksas izmanto nu jau apmēram 400 tūkstoši galvaspilsētas iemītnieku. Iespēja arī citu pilsētu iedzīvotājiem iegādāties Rīdzinieka karti pastāv kopš 2016. gada vidus.

Lai gan kartes īpašniekiem pienākas atlaides, piemēram, sabiedriskajā transportā, dažādos veikalos, ārstniecības iestādēs, Rīgas zooloģiskajā dārzā un autostāvvietās, neviens to nav vēlējies iegādāties par teju 800 eiro lielo summu.

Kā jau ziņots, pērnā gada maijā Rīgas dome pieņēma pretrunīgi vērtēto lēmumu, ka «Rīdzinieka karti», samaksājot domes noteiktos 775 eiro, turpmāk varēs iegādāties arī personas, kuras nav deklarētas Rīgā vai kurām šeit nepieder nekustamais īpašums. Lēmums stājās spēkā 2016. gada 1. jūlijā.

Plašas diskusijas sabiedrībā paspēja izraisīt ne tikai kartes cena, bet arī tās aprēķināšanas veids, izdalot summu, ko Rīgas dome viena gada laikā iegūst no nodokļu maksātāja, uz pusēm un tādējādi iegūstot minēto «Rīdzinieka kartes» cenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu