LTV: Āboltiņa Saeimu plāno atstāt jau šogad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa parlamenta deputāta mandātu plāno nolikt šogad līdz ar Saeimas rudens sesijas beigām, liecina LTV Ziņu dienesta rīcībā esošā informācija.

Āboltiņa jau iepriekš atklāja, ka plāno nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā. To viņa iepriekš pati apliecināja žurnālistiem. Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) iepriekš klāstīja, ka, lai sāktu konkrētas procedūras attiecībā uz darbu ārlietu dienestā, Āboltiņai vispirms būtu jānoliek Saeimas deputātes mandāts.

Viņš skaidroja, ka pēc tam, kad deputāte noliks mandātu, tiks pabeigta procedūra par viņas atgriešanos diplomātiskajā dienestā. Ministrs apliecināja, ka viņam un Āboltiņai bijusi saruna par to, ka sākumā kādu laiku viņa darbosies ministrijas centrālajā aparātā, bet konkrēts amats un konkrētie pienākumi būs saistīti ar ministrijas darba specifiku, kas ir plaša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu