Dakteru klaunu labdarības programmai saziedoti vairāk nekā € 38 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Dakteru klaunu programmai savākti kopumā vairāk nekā 38 000 eiro, tostarp 11 500 eiro, pērkot «Rasēns» piena produktus, un 27 000 eiro, atstājot ziedojumu kastītēs, informēja biedrības «Dr.Klauns» vadītāja Marianna Milovska

Viņa informēja, ka šogad biedrība «Dr.Klauns» svin savu piecu gadu jubileju. Lai atbalstītu dakteru klaunu darbu Latvijas slimnīcās jubilejas mēnešos no 8.augusta līdz 2.oktobrim «Dr.Klauns» aicināja sabiedrību ziedot līdzekļus, kā rezultātā savākti kopumā vairāk nekā 38 000 eiro.

Milovska norādīja, ka patlaban dakteri klauni darbojas virknē Latvijas pilsētu, piemēram, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Rēzeknē un Jūrmalā. «Atzīmējot piecu gadu jubileju bija laiks padomāt un atskatīties uz sasniegto. Tāpēc saprotam, ka nevēlamies apstāties, jo esam gandarīti par ikvienu bērnu, kam dakteri klauni palīdzējuši un veicinājuši ātrāku vai arī mierīgāku atveseļošanās procesu,» sacīja Milovska.

Dakteru klaunu programma darbojas piecus gadus, un ar uzņēmēju, mediju un sabiedrības atbalstu programma ar katru gadu kļūst populārākā un pieejama arvien vairākās Latvijas bērnu slimnīcās. Programmas pamatā profesionāli medicīnas klauni apmeklē slimnīcas, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglotu mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas ārstniecības iestādē. Projekta laikā tiek izmantotas dažādas tehnikas - triki, mūzika, fantāziju rosinoši stāsti un citi paņēmieni, lai bērns vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās emocijas - bailes, vientulību, nomāktību.

Pētījumi dažādās pasaules vietās, kur darbojas Dakteru klaunu programmas, ir apliecinājuši, ka daktera klauna terapija ir vērtīga ne tikai bērniem, bet arī vecākiem un tā ievērojami samazina trauksmes līmeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu