Rīgas būvvalde pieprasījusi informāciju par Pokrova kapos atstātajiem būvgružiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas būvvalde (RPB) no īpašuma juridiskajiem īpašniekiem pieprasījusi informāciju par Rīgā, Pokrova kapos izmestajiem būvgružiem, pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Sākotnēji Pokrova kapiem piegulošajā teritorijā tika plānots autostāvvietas projekts, taču Rīgas pilsētas būvvalde būvdarbus tajā apturējusi. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad 2016.gada 23.februārī būvvaldes inspektors veicis teritorijas apsekošanu un konstatējis, ka autostāvvietas izbūvei atvēlētajā vietā ir ievestas un izbērtas, kā arī izlīdzinātas divas autokravas grunts, kas sajaukta ar dažādiem ražošanas atkritumiem, piemēram, ķieģeļiem, kokmateriāliem un citiem.

«Inspektors pieņēma lēmumu par būvdarbu pārtraukšanu un informēja par to projekta pasūtītāja pārstāvi - «Pokrova» kapsētas pārvaldnieku,» skaidroja Žūka. Šo informāciju būvvalde darīja zināmu Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālajai vides pārvaldei, norādot, ka būvdarbus turpinās tikai tad, kad būs novērsti konstatētie trūkumi un teritorija būs piemērota būvdarbu uzsākšanai.

RPB pārstāve informēja, ka šī gada 29.septembrī saņemta informācija par atkārtotu smilts un lietota bruģakmens izkraušanu Pokrova kapsētas teritorijā un pēc apsekošanas informācija apstiprinājusies. «Šobrīd tur nenotiek nekāda veida būvdarbi, tādēļ gružiem tur nebūtu jābūt, un nav skaidrs no kurienes tie uzradušies,» skaidroja Žūka. Līdz ar to, Būvvalde lūgusi kapsētas īpašniekiem iesniegt uzņēmumā paskaidrojumu - kurš un kādam nolūkam šīs darbības veicis.

Īpašniekiem šī informācija Būvvaldē jāiesniedz līdz 25.oktobrim. Pēc tam atzinums tiks nodots atkārtotai izskatīšanai Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldē.

Kamēr teritorija netiks atbilstoši sagatavota autostāvvietas projekta izbūvei, RPB nekāda veida aktivitātes kapsētas teritorijā nesāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu