Darbu IZM atstās ilggadējā Izglītības departamenta direktore Evija Papule

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Darbu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) atstās ilggadējā Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra vietniece Evija Papule. Darba attiecības ar IZM tikšot izbeigtas 1.novembrī. Atlūguma iemesls ir neapmierinātība ar IZM administratīvās vadības neprofesionalitāti un neatbilstību ieņemamajam amatam.

«Pēdējos divus gadus pie šā brīža galvenās administratīvās personas [IZM valsts sekretāres Līgas Lejiņas] es uzskatu par apzinātu sabotāžu pret IZM kā institūciju, kas attiecīgi atspoguļojas arī pret ministru personiski,» sacīja Papule.

Viņa skaidroja, ka IZM virknes pieņemtu dokumentu virzība tikusi kavēta, tam piemeklējot formālus iemeslus.

«Tie ir vairāki valstij svarīgi starptautiskie projekti, tostarp ar Eiropas Komisiju,» teica Papule, piebilstot, ka īpaši cietušas tādas jomas kā profesionālā izglītība un pieaugušo izglītība. «Mums noslēgti līgumi, ko arī paraksta valsts sekretārs, pēc kā mēnešiem netiek pieņemti cilvēki un nenotiek darbības. Tā ir naudas aprite. Kurš par to atbildēs?» nobažījusies Papule.

Viņa pauda, ka virzītie dokumenti no Lejiņas puses tikuši kavēti un tas noticis formālu iemeslu, nevis dokumentu kvalitātes dēļ. «Ja neiet uz priekšu idejas, kas ir pieņemtas un politiski atbalstītas, tad nav iespējams tālāk virzīties. Kā to lai citādāk sauc kā par sabotāžu?» norādīja Papule.

«Ja divu gadu garumā darbības vai nu tiek kropļotas, vai formāli kavētas, nediskutējot pēc būtības, tad tas ir galvenais iemesls,» komentēja Papule, piebilstot, ka patlaban IZM birokrātijas līmenis jau ir «par lielu Latvijai».

Papule tāpat pauda, ka ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V) viņai nav šāda veida domstarpību, taču darbi tiekot kavēti arī no ministra biroja puses. «Mums nav nekādu citu pretnostatījumu ar ministrijas politisko vadību, bet, protams, ar ministra biroja kolēģiem gan,» atzina Papule.

«Ētisku apsvērumu dēļ jāmeklē citi ceļi, kā īstenot to, kas valstī ir noteikts un kas ir saprotams un likumsakarīgs, kas nav saistīts ar kādām ārpus saprāta darbībām. Jāmeklē kādi citi veidi un ceļi. Protams, Vaļņu iela 2 nekad nav slēgta institūcija un laiki mainās, ko rāda arī mana pieredze,» teica Papule, piebilstot, ka viņa jau saņēmusi citus profesionālās pieredzes izmantošanas izaicinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu