ZZS vēlētāju atbalstu Latgalē domā vākt ar Dūklavu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

13.Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Latgales vēlēšanu sarakstā varētu būt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš līdz šim allaž bijis pirmais numurs ZZS sarakstā Vidzemē, raksta «Neatkarīgā».

Partija pēdējā laikā esot novērojusi atbalsta pieaugumu Latgalē līdz 24%, tāpēc organizācija šajā vēlēšanu apgabalā par līderi apsverot virzīt Dūklavu. Tiek pieļauts, ka atbalsts ZZS pieaudzis saistībā ar kompensācijām lauksaimniekiem pēc šī rudens plūdiem Latgalē, kā arī saistībā ar valdības atbalsta programmu Latgalei.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atturējies skaidrot, kurš varētu būt ZZS līderis Latgalē.

Kopš 8.Saeimas, kad, apvienojoties Latvijas Zemnieku savienībai un Latvijas Zaļajai partijai, pirmo reizi uz politiskās skatuves uzkāpa ZZS, šim politiskajam spēkam no Latgales vēlēšanu apgabala Saeimā nav ievēlēti vairāk par trim no vidēji 16 apgabalā ievēlamajiem deputātiem. 12.Saeimas vēlēšanās ZZS sarakstu Latgalē vadīja Raimonds Vējonis, kurš vēlāk kļuva par Valsts prezidentu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu