Putnis kļuvis partijas «Progresīvie» ģenerālsekretāru un plāno startēt vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Roberts Putnis kļuvis par partijas «Progresīvie» ģenerālsekretāru un no šī politiskā spēka rindām nākamgad gatavojas kandidēt Saeimas vēlēšanās, vēsta laikraksts «Latvijas Avīze».

Putnis apstiprināja, ka saņēmis šādu piedāvājumu no partijas pārstāvjiem un izlēmis tam piekrist. Viņš atzina, ka no šīs partijas rindām plāno kandidēt arī 13.Saeimas vēlēšanās. Politiski viņa galvenās intereses būšot kvalitatīva un caurskatāma valsts pārvalde, cilvēktiesības, cīņa pret korupciju un mediju jautājumi.

Putnis esot «Progresīvo» biedrs kopš tās dibināšanas šā gada februārī, bet savu politisko piederību nav īpaši uzsvēris. «Šo partiju izvēlējos, jo man tuvas tās sociāldemokrātiskās idejas, redzu šeit gan milzu ideālismu, gan profesionālu kapacitāti. Uzskatu, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kuram vien to neliedz profesionālie standarti, būtu jāiestājas sev pieņemamā partijā, jo tikai caur aktīvu līdzdarbošanos mēs varam nodrošināt atklātu un caurspīdīgu politiku,» norāda Putnis.

Ģenerālsekretāra amatā viņa galvenie pienākumi būšot saistīti ar partijas organizatoriskiem un saimnieciskiem jautājumiem jaunu biedru piesaistīšana, līdzekļu vākšana, kā arī sagatavošanās priekšvēlēšanu kampaņai.

Partija «Progresīvie» tika dibināta šogad Jūrmalā. Tieši šajā pilsētā jaundibinātā partija startēja pašvaldību vēlēšanās, taču ievēlēta netika. Partijas sarakstā bija astoņi cilvēki. Ar pirmo numuru startēja biedrības «Progresīvie» priekšsēdētājs Māris Indulis Graudiņš. Viņam sekoja SIA «VIA Baltic» valdes priekšsēdētāja Anda Vītola un biedrības «Progresīvie» valdes locekle Ieva Lazda.

Partijā šobrīd ir ap 300 biedru, bet dalībai nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nepieciešami vismaz 500.

Kā ziņots, šovasar Putnis nolēma atstāt Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja amatu, kuru viņš ieņēma kopš 2015.gada februāra. Savā profilā sociālajā tīklā «Facebook» viņš toreiz norādīja, ka ir saņēmis piedāvājumu efektīvi izmantot savu pieredzi un zināšanas mediju politikas jomā citviet. Vienlaikus viņš pauda, ka kopš gadumijas mediju politikas procesi esot saskārušies ar ievērojamu pretestību, kas tikusi fokusēta arī uz viņu personiski.

Politiķi neoficiāli norādīja, ka Putnis esot zaudējis Kultūras ministrijas vadības uzticību. Īpaši pēdējā laikā viņš esot ticis uzskatīts par nelojālu nacionālajai apvienībai «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un partijas vērtībām, līdz ar to amata atstāšana esot bijis tikai laika jautājums. Tāpat būtiska nozīmē esot bijusi aizvainojumam par to, ka Putnim netika piešķirts valsts sekretāra vietnieka amats, liecina neoficiālā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu