VBTAI plakātu konkursā par vardarbību internetā saņemts rekordliels skaits skolēnu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) rīkotajā plakātu konkursā par vardarbību internetā saņemts 481 darbs, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas pārstāve Aiga Ozoliņa.

Viņa norādīja, ka tas ir lielākais konkursa darbu skaits, kādu VBTAI saņēmusi kādā no rīkotajiem konkursiem. Iepriekšējais rekords bija gandrīz 400 iesūtītie darbi zīmējumu konkursā par drošību internetā.

Konkursā uzvarēja Ludzas pilsēta ģimnāzijas 11.klases skolnieces Agneses Kalvītes darbs. Pavisam nedaudz atpalika Gulbenes novada valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieka Kristiana Dzerkala darbs, bet trešajā vietā vērtēšanas komisija ierindoja Rīgas 72.vidusskolas 9.klases skolnieces Marinas Tračius darbu.

Konkurss tika organizēts, lai vairotu bērnu un jauniešu izpratni par dažāda veida vardarbības izpausmēm interneta vidē un iespējām no tām izvairīties, kā arī informētu par iespējām meklēt palīdzību un atbalstu gadījumā, ja esi vardarbības upuris vai liecinieks.

Darbus dalībai konkursā varēja iesniegt no 4.septembra līdz 6.oktobrim. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks ceturtdien, 19.oktobrī, kustības «Draudzīga skola» konferences laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu