Ašeradens negrib paskaidrot, kāpēc ministru pamet pirms budžeta pieņemšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Partijas «Vienotība» valdes priekšsēdētājs, pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens vairās skaidrot vēlmi ekonomikas ministru nomainīt vēl pirms budžeta pieņemšanas.

Intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» ministram tika vaicāts, kādēļ «Vienotība» vēlas virzīt jaunu ekonomikas ministra kandidatūru pirms budžeta pieņemšanas Saeimā, uz ko viņš norādīja, ka sākotnēji «Vienotība» vēlējās virzīt kandidātu tuvāko dienu laikā, bet tagad piedāvā kompromisu - 16.novembri. Vēlreiz pārvaicāts, kādēļ viņš nevar palikt amatā līdz budžeta pieņemšanai, Ašeradens atbildēja: «Nu, tāds lēmums ir pieņemts».

Ministram neesot pamata domāt, ka varētu būt problēmas ar budžeta apstiprināšanu Saeimā.

Viņš skaidroja, ka tagad tiks sākta kandidatūru saskaņošana partijas iekšienē un ar partneriem. Otrdien ir plānota tikšanās ar premjeru, lai pārrunātu redzējumu par kandidātiem. Diskusija būšot abstrakta.

Vaicāts, vai starp iespējamiem kandidātiem ir neoficiāli izskanējušie Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka, Ašeradens teica, ka nevar to ne apstiprināt, ne noliegt.

Ašeradens arī apliecināja, ka ir iesniedzis premjeram atlūgumu.

«Brīdī, kad valdība ir pabeigusi darbu pie budžeta, pēc būtības sākas jauns darba cēliens politiķiem, tas ir priekšvēlēšanu laiks. Ņemot vērā to, kādā situācijā atrodas «Vienotība», tā ir cīņa par izdzīvošanu, cīņa par vietu politiskajā laukā,» piebilda partijas priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka «Vienotība» tomēr vēlas panākt, lai tās virzītais ekonomikas ministra amata kandidāts ar Saeimas balsojumu tiktu apstiprināts amatā jau pirms nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas Saeimā. «Vienotības» valde pirmdien atbalstīja ierosinājumu Ašeradena vietā jaunā ekonomikas ministra kandidatūru virzīt apstiprināšanai Saeimā uz 16.novembra sēdi, kas ir nedēļu pirms 2018.gada valsts budžeta pieņemšanas.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš privātā sarunā un koalīcijas sanāksmē bija lūdzis atlikt ekonomikas ministra nomaiņu saistībā ar vairākiem būtiskiem valdībā skatāmiem jautājumiem, aģentūrai LETA skaidroja Ašeradens.

Vaicāts, vai 16.novembris nav izraudzīts aiz bažām, ka pēc budžeta apstiprināšanas kļūtu apgrūtinātākas «Vienotības» izredzes ieņemt ekonomikas ministra amatu vai varētu sākties diskusijas par ministru amatu pārdali, «Vienotības» priekšsēdētājs atbildēja noliedzoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu