Rinkēvičs aicina ar ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu nodrošināt mediju īpašnieku caurredzamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomē aicinājis ar ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu nodrošināt mediju īpašnieku caurredzamību, informēja Ārlietu ministrijā.

Padomē tika diskutēts jautājums par gatavošanos šonedēļ gaidāmajai Eiropadomei, kuras darba kārtībā ir četri jautājumu bloki - migrācija, digitālie jautājumi, drošība un aizsardzība, kā arī ārējās attiecības.

Runājot par Eiropadomes secinājumiem, Rinkēvičs pauda atbalstu digitālās ekonomikas attīstības priekšlikumiem, vienlaikus aicinot turpināt diskusiju un nesasteigt nodokļu ieviešanu digitālā sfērā, sagaidot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) analīzi un priekšlikumus.

Ministrs arī aicināja pēc iespējas ātrāk veikt grozījumus ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā, iekļaujot tajā nepieciešamību katrā dalībvalstī veikt pasākumus mediju īpašumtiesību caurspīdīguma nodrošināšanai un nepieciešamību cīnīties pret apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu mediju un sociālo mediju telpā.

Sanāksmes laikā Rinkēvičs izteica līdzjūtību un nosodījumu saistībā ar žurnālistes un blogeres Dafnes Karuanas-Galicijas nogalināšanu, kas notika 16.oktobrī Maltā. Ministrs pauda pārliecību, ka žurnālistu drošībai ir jābūt prioritārai gan ES, gan nacionālā līmenī.

Tāpat šodien norisinājās Vispārējo lietu padomes 50.panta formāta sanāksme, kurā diskutēja par ES un Apvienotās Karalistes sarunās panākto progresu, raugoties uz Eiropadomes 50.panta formāta sanāksmi. Notika arī viedokļu apmaiņa par Apvienotajā Karalistē izvietoto ES aģentūru - Eiropas Zāļu aģentūras un Eiropas Banku iestādes - pārvietošanas procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu