Topošajiem autovadītājiem par stūrēšanu reibumā - smieklīgi sodi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējo divu mēnešu laikā alkohola reibumā, mācoties vadīt auto, pieķerti jau trīs topošie autovadītāji, bet pirmajā pusgadā vēl pieci, taču sodu starpība par auto vadīšanu alkohola reibumā tiem, kuri mācās stūrēt un autovadītājiem, kuri jau ir ieguvuši tiesības, ir milzīga.

Kā vēsta LNT raidījums «900 sekundes», pašlaik apmācāmajiem par šādu pārkāpumu nav tāda pati atbildība, kā pilntiesīgajiem autovadītājiem, jo kursants nav likuma subjekts, rakstīts Ceļu satiksmes likumā.

Esošajiem autovadītājiem bargākais sods ir četri gadi bez tiesībām, administratīvais arests – 15 diennaktis un naudas sods 1400 eiro, bet kursanti tiek sveikā ar brīdinājumu vai septiņu eiro sodu.

Satiksmes ministrijā uzskata, ka sodi kursantiem jāpielīdzina autovadītāju atbildībai. Tuvākajā laikā Satiksmes ministrija plāno piedāvāt veikt grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis prognozē, ka parlamentā visos lasījumos tos varētu izskatīt pusgada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu