Kučinskis: Latvijā nevar uzņemt papildu patvēruma meklētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā nevar uzņemt papildu patvēruma meklētājus, šodien tikšanās laikā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žanu Klodu Junkeru sacījis Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjera birojā informēja, ka tikšanās laikā ar Junkeru tika apspriestas tēmas, kas saistītas ar Eiropas Savienības (ES) nākotni, tostarp ES budžetu pēc 2020.gada un ar migrāciju saistītās aktualitātes, kā arī iespējamais EK atbalsts plūdos cietušajiem Latvijas lauksaimniekiem.

Attiecībā uz migrācijas jautājumu Kučinskis norādīja, ka Latvija solidāri piedalās migrācijas krīzes risināšanā un pilda saistības.

Latvija līdz šim izpildījusi lielāko daļu no uzņemtajām saistībām, sniedzot atbalstu ES operācijām un misijām.

Sarunas laikā tika skaidri pausts, ka Latvijā nevar uzņemt papildu patvēruma meklētājus. Latvijai ir skaidra pozīcija, ka dalība pārvietošanas pasākumos var būt tikai brīvprātīga, norādījis premjers.

Attiecībā uz būtisko jautājumu par ES budžetu pēc 2020.gada, abas puses bija vienisprātis, ka ES fondu apjomam nevajadzētu būt mazākam. Ministru prezidents norādīja, ka Latvija dara visu iespējamo, lai iespējami ātrāk sasniegtu vidējo ES dzīves līmeni, daudz tiek darīts, lai realizētu valstij nepieciešamās reformas, vienlaikus uzsverot, ka ES fondu atbalstam arī nākotnē būs liela nozīme.

Runājot par Latvijas lauksaimniekiem aktuālo plūdu kompensāciju jautājumu, Kučinskis un Junkers apsprieda situāciju saistībā ar ilgstošajām lietavām, kas ir izraisījušas ārkārtas situāciju plašās Latvijas teritorijās. Patlaban provizoriskie zaudējumi Latvijas lauksaimniekiem tiek lēsti 37,3 miljonu eiro apmērā. Latvijas valdība ir reaģējusi un oficiāli izsludinājusi ārkārtas situāciju 29 Latvijas novados, kā arī gatavojas finansiāli atbalstīt plūdos cietušos lauksaimniekus, atzīmējis Kučinskis.

Vienlaikus sarunā tika uzsvērts, ka zaudējumi ir pārāk apjomīgi, lai tos kompensētu tikai no valsts budžeta līdzekļiem. «Latvija sagaida solidāru ES attieksmi, sniedzot atbalstu plūdu rezultātā ārkārtējā situācijā nonākušajiem Latvijas lauksaimniekiem,» pauda Ministru prezidents.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu