EP prezidents: Eiropā neviens neatbalsta Katalonijas neatkarību

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kataloniju Eiropas Savienībā (ES) neviens neatbalstīs, ja tā izšķirtos par neatkarības pasludināšanu, ceturtdien sacīja Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni.

«Es uzskatu - būtu labi, ja Katalonijas valdība nepasludinātu neatkarību. Tas būtu labi, jo neviens neatbalsta Katalonijas neatkarību,» Tajāni sacīja konservatīvajam Spānijas radio «Cope».

«Mēs atbalstām dialogu, bet Eiropā neviens nepieņems Katalonijas neatkarību,» sacīja EP prezidents. Ja katalāņu līderi uz to uzstās, «viņi nonāks izolācijā, Katalonijas valdībai neviens šajā ceļā nepalīdzēs».

Tajāni ar šo viedokli nāca klajā vēl pirms Katalonijas premjerministram Karlesam Pudždemonam noteiktā Madrides ultimāta termiņa beigām, līdz kuram viņam vajadzēja pilnībā atteikties no neatkarības pasludināšanas plāna.

Kā ceturtdien paziņoja Pudždemons, Katalonija pasludinās neatkarību no Spānijas, ja Madride pildīs savus draudus apturēt tās autonomiju.

Viņš norādīja, ka šobrīd neatkarība nav pasludināta.

Tikmēr Spānijas valdība paziņoja, ka uzsāks Katalonijas valdības pilnvaru atcelšanas procedūru.

«Valdība virzīs konstitūcijas 155.pantā noteiktās procedūras, lai atjaunotu Katalonijas pašpārvaldes likumību,» teikts valdības paziņojumā.

Sestdien notiks Spānijas valdības ārkārtas sēde, lai uzsāktu Katalonijas pilnvaru pārņemšanas procedūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu