Valsts valodas centrs atzīmē savu 25.gadadienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts valodas centrs (VVC), godinot ilggadējos darbiniekus un iezīmējot attīstības virzienus nākotnē, šodien atzīmē savas pastāvēšanas 25. gadadienu, informēja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Alise Adamane.

Adamane norāda, ka TM izsaka pateicību visiem VVC darbiniekiem, vadītājam Mārim Baltiņam, kā arī bijušajiem VVC vadītājiem, kuri šo 25 gadu garumā ir ieguldījuši būtisku darbu latviešu valodas stiprināšanā un attīstībā.

«VVC redzu kā spēcīgu iestādi, kur galvenais uzsvars tiek likts uz profesionāliem, augsti kvalificētiem valsts valodas inspektoriem un sabiedriskajiem palīgiem, kuri veic brīvprātīgo darbu un kuri nākotnē būs ievērojami vairāk nekā šodien. Valsts valodas sardzē VVC ir 25 gadus un tā ir ļoti svarīga misija - aizsargāt un kopt latviešu valodu,» pauž tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Rasnačs arī norāda, ka ir gandarīts par pozitīvajām tendencēm VVC darbā - tas ir kļuvis atvērtāks un draudzīgāks sabiedrībai. Top arī jauna lietotne «Valodas draugs», ar kuras palīdzību būs iespējams ziņot par likuma pārkāpumiem, kā arī iepazīties ar labās prakses piemēriem.

VVC dibināts 1992.gadā. Tā bija vienīgā valsts valodas politikas iestāde, kura aktīvi piedalījās spēkā esošā Valsts valodas likuma izstrādē un aizstāvēšanā pret likumprojekta kritiķiem. Kopš 1993.gada VVC ir TM pārraudzībā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu