Oligarhu lieta: Jansonam un Mežulim piešķirtas pielaides valsts noslēpumam; Sudraba un Šics vēl gaida

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas deputātiem Ritvaram Jansonam (VL-TB/LNNK) un Aināram Mežulim (ZZS) ir piešķirta pielaide darbam ar valsts noslēpumu, apliecināja abi politiķi.

Savukārt komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) un parlamentārietis Mārtiņš Šics (LRA) pagaidām vēl saņēmuši atbildi uz lūgumu piešķirt pielaidi.

Šics norādīja, ka vēl nav pagājuši pilni trīs mēneši, kas paredzēti šī jautājuma izskatīšanai. Viņš pielaidei nepieciešamos dokumentus nodevis Saeimas lietvedībā jūlija beigās, taču pielaižu piešķiršana esot sarežģīta procedūra, jo tā esot jāsaskaņo ar Latvijas partnervalstīm, norādīja parlamentārietis.

Arī Sudraba aģentūrai LETA apgalvoja, ka atbildi vēl nav saņēmusi.

Pielaide sākotnēji bija diviem no sešiem komisijas deputātiem - Andrejam Judinam (Par!/V) un Igoram Pimenovam (S).

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu