Rīgā bērnunamos patlaban atrodas 11 zīdaiņi - viņus uzmanot atbilstoši likumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Patlaban valsts sociālās aprūpes centra «Rīga» filiālē «Pļavnieki» atrodas septiņi bērni līdz gada vecumam, bet filiālē «Rīga» - četri, informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Aiga Ozoliņa.

Viņa norādīja, ka divi no filiālē «Pļavnieki» nonākušajiem bērniem šodien tiks pārvietoti uz audžuģimeni, bet viens bērns saņem sociālā dienesta apmaksātu īslaicīgu aprūpi, pamatojoties uz mātes iesniegumu.

Kā skaidroja LM pārstāve, lielākā daļa zīdaiņu, kuri tiek ievietoti filiālēs «Pļavnieki» un filiālē «Rīga», tiek ievietoti audžuģimenēs vidēji divu nedēļu laikā. Ja zīdainim ir veselības traucējumi, vai arī no vienas ģimenes tiek izņemti vairāki bērni vienlaicīgi, ievietošanas laiks mēdz būt ilgāks.

Ozoliņa uzsver, ka normatīvajos aktos strikti noteikts, ka bērna atrašanās institūcijā ir pieļaujama tikai ārkārtas gadījumā un ir jāveic visi iespējamie pasākumi, lai bērnam pēc iespējas ātrāk nodrošinātu aprūpi ģimenē.

«[..] laikā, kamēr bērns atrodas institūcijā, pašvaldības sociālais dienests un bāriņtiesa sadarbībā ar institūcijas darbiniekiem veic pasākumus, lai sekmētu bērna atgriešanos ģimenē, uzturētu kontaktus starp bērnu un vecākiem vai, ja tas nav iespējams, meklētu iespēju nodrošināt bērna aprūpi citā ģimenē,» skaidro LM pārstāve.

Sociālajos tīklos aizvadītajā nedēļā tika izplatīta informācija par bērnunamā nonākušu deviņus mēnešus vecu bērnu, kuram, pēc informācijas izplatītajā paustā, atbilstoši noteiktajai kārtībai autiņbiksītes varot mainīt tikai trīs reizes diennaktī, kā arī ēšana tiekot nodrošināta pēc konkrēta grafika, nevis tad, kad zīdainis jūt izsalkumu. Tomēr LM noraida šādus apgalvojumus.

Ministrijā skaidro, ka bērnu ēdināšana institūcijā tiek organizēta atbilstoši viņu vecumam,

veselības stāvoklim, attīstībai un fizioloģiskajām vajadzībām. Ņemot vērā darba pieredzi sociālās aprūpes iestādēs, LM informē, ja zīdainim nav veselības traucējumu, jaundzimušais ēd vidēji astoņas reizes diennaktī, bērnam augot, ēdināšanas reižu biežums samazinās, bet palielinās uztura normas. Starp ēdienreizēm bērniem ir pieejami augļi vai cepumi, kuri atrodas grupiņā uz galda. Centros, kuros atrodas bērni ar nopietniem veselības traucējumiem, attiecīgās filiāles ārsts - pediatrs seko līdz bērnu svara dinamikai.

Vienlaikus Ozoliņa uzsver, ka

autiņbiksītes bērniem tiek mainītas pēc nepieciešamības, reizēm pat astoņas līdz desmit reizes diennaktī.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu