Ašeradens sola: Okupācijas muzejs būs rekonstruēts 2020.gadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Okupācijas muzeja rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 2019.gada decembrim, šādu pārliecību partijas «Vienotība» pārstāvji guvuši pēc sarunas koalīcijā, žurnālistiem pavēstīja politiskā spēka priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Līdz šim nebija skaidrības par šī projekta īstenošanas gaitu, norādīja politiķis.

Ziņojumu par situāciju saistībā ar projekta realizāciju koalīcijas sanāksmē sniedza Finanšu ministrijas un VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāvji.

Kā ziņots, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdētājs, vēsturnieks Valters Nollendorfs pauda, ka, neskatoties uz problēmām ar Okupācijas muzeja rekonstrukcijas plāniem, ir cerība būvniecību sākt nākamgad pavasarī.

Nollendorfs norādīja, ka ir pagājis vairāk nekā gads kopš Saeimas pieņemtajiem Okupācijas muzeja likuma grozījumiem, kas paredz ēku pabeigt līdz nākamā gada septembra beigām, tātad pirms valsts simtgades. Taču VNĪ, kas šo ēku būvē, iepriekš paziņoja, ka tas tā nenotiks.

Projektā «Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa izveide Latviešu strēlnieku laukumā 1, Rīgā» paredzēta Latvijas Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcija un piebūves «Nākotnes nams» izbūve. Projekta kopējais budžets ir 4,31 miljons eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu