Atkal saasinājusies ģimenes ārstu neapmierinātība ar VM reformu piedāvājumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Veidojot sadarbību ar ģimenes ārstiem, Veselības ministrija (VM) pēdējā laikā ir aktualizējusi tādus nosacījumus, kuri agrāk nav piedāvāti un kuri ģimenes ārstiem nav pieņemami, šorīt LTV «Rīta panorāmā» sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes loceklis Pauls Princis.

Pēc Prinča vārdiem, līdz ar to situācija ir saasinājusies un streiks nav pārtraukts. Par izmaiņām streika formā Princis vēl nevarēja runāt, jo asociācijā vēl notikšot diskusija par VM piedāvājumiem un lemts par tālāko rīcību.

Princis stāstīja, ka VM esot izteikusi trīs vai četrus ģimenes ārstiem kategoriski nepieņemamus priekšlikumus, piemēram, VM piedāvājums paredz - ja netiek slēgts līgums par e-veselības lietošanu, tad VM neslēdz līgumu ar ārstiem vispār, kas esot sitiens pa vecāka gadagājuma un pensionētajiem ārstiem.

Taujāts, kāpēc ārsti neprot lietot e-veselību, ja par tās ieviešanu bija zināms jau sen, Princis sūkstījās, ka e-veselības sistēmā nav uzlabojumu, piemēram, māsām joprojām nav piekļuves un produkts kopumā neatbilst Latvijas situācijai. Ārsti lūguši e-veselību ieviest pakāpeniski, bet tas nav noticis.

Tāpat ģimenes ārstiem tiekot piedāvāti trīs gadu līgumi ar valsti, kas nozīmējot, ka situācija uz trim gadiem tiek iesaldēta, kas Princi neapmierina. Pēc mediķa teiktā - šādā gadījumā, ja nauda citur veselības aprūpē augs, tad ģimenes ārsti riskē uz to nepretendēt.

Savukārt vērtējot ģimenes ārstu kopprakšu pilotprojektu Siguldā, Princis bija ļoti skeptisks, to nodēvējot par viltus iespēju dažus ārstus izdalīt no pārējo vidus ar pārējiem nezināmiem nosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu