Elksniņš atjauno darbību advokatūrā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

No Zvērinātu advokātu padomes (ZAP) rindām izslēgts advokāts Andris Baumanis, savukārt bijušais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) ir atjaunojis darbību advokatūrā, zināja ZAP.

Baumanis no ZAP izslēgts, pamatojoties uz Advokatūras likuma 73.panta 2.daļu, kas paredz sodu - izslēgšanu no advokatūras.

Savukārt Elksniņš, kurš pāris mēnešus ieņēma Daugavpils mēra amatu, darbu advokatūrā bija apturējis 11.Saeimas deputāta pilnvaru laikā.

«Es esmu zvērināts advokāts, esmu atjaunojies savu darbību Advokātu kolēģijā. Mans advokāta birojs atrodas Vecrīgā. Ceru arī sākt pasniedzēja karjeru Juridiskajā fakultātē,» intervijā aģentūrai LETA oktobra sākumā sacīja Elksniņš.

Pēc paša vēlēšanās no ZAP atskaitīts zvērināts advokāts Juris Kaksītis, kurš agrāk strādājis «Rīgas kuģu būvētavas» padomē, kuru arī atstāja pēc savas vēlēšanās 2011.gadā, liecina aģentūras LETA arhīvā esošā informācija.

Tāpat ZAP, pamatojoties uz Advokatūras likuma 17.panta 2.daļu, uz laiku apturēja zvērināta advokāta Jāņa Vaita darbību advokatūrā. Šī likuma norma nosaka, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos zvērinātus advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu