Rimševičam pērn straujākais algas pieaugums eirozonā, sasniedzot € 151 000

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Baltijas centrālo banku vadītāji pērn pieredzējuši straujāko algu kāpumu visā eirozonā. Rekordists ir Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kura gada atalgojums pieauga par 10%, sasniedzot 151 000 eiro, liecina «Bloomberg» apkopotā informācija.

Otrs straujākais pieaugums bija Lietuvas Bankas vadītājam Vitam Vasiļauskam. Viņš 2016.gadā nopelnīja 89 000 eiro jeb par nepilniem 7% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Trešajā vietā ierindojās Slovākija, bet ceturtajā - Igaunijas Bankas vadītājs Ardo Hansons, kura gada alga pērn pieauga par 5%, sasniedzot 116 000 eiro.

Pie tā varētu būt vainojama inflācija, jo Baltijas valstīs inflācijas rādītāji ir divas līdz trīs reizes augstāki nekā vidēji pārējās eirozonas valstīs. Arī ekonomiskā izaugsme Baltijā ir straujāka, norāda «Bloomberg» žurnālists Ārons Eglītis.

Tomēr, pat ņemot vērā Rimšēviča straujo algas pieaugumu, viņa ieņēmumi uz citu banku vadītāju fona ir teju vai pieticīgi - viņš ir 16. pelnošākais centrālās bankas vadītājs eirozonā.

Pirmais ir Beļģijas Nacionālās bankas vadītājs Jans Smecs, kura bruto atalgojums 2016.gadā sasniedza 481 000 eiro.

Taču baņķieru atalgojums ne vienmēr atspoguļo viņu pārstāvētā reģiona bagātību. Eirozonas turīgākās valsts Luksemburgas Centrālās bankas vadītājs Gastons Reinešs pērn nopelnīja 181 000 eiro.

Mazāk par Smecu saņēma arī Eiropas Centrālās bankas (ECB) prezidents Mario Dragi - viņa alga sasniedza 389 760 eiro. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, viņa atalgojums palielinājās tikai par 1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu