Izmeklē vardarbību pret divgadīgu bērnu aizbildņa ģimenē Dagdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krāslavas policija izmeklē iespējamu vardarbību pret divus gadus bērnu aizbildņa ģimenē Dagdā, trešdien vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Iesniegumu policijai uzrakstījuši Rēzeknes slimnīcas un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsti. Pēc notikušā Dagdas bāriņtiesa bērna aizbildni atstādinājusi no pienākumu pildīšanas. «Panorāma» vēstīja, ka bāriņtiesā vardarbībai netic un uzskata, ka daudzie zilumi gūti, nokrītot no pārāk lielas automašīnas.

«Bērna stāvoklis ir smags, bet [to] var vērtēt kā stabilu,» stāstīja BKUS reanimatologs Ivars Veģeris.

Ārsti uzskata, ka, lai gan divgadnieki krīt un sasitas, zilumu atrašanās vietas atšķiras no tiem, ko rada pāridarītāji.

«Mūs aizdomīgus darīja neparastas lokalizācijas zilumi. Kas nesaskan ar audžuvecāku teikto par traumas gūšanas mehānismu.

Parasti spēlējoties bērni traumas gūst ceļgalos, apakšstilbos, elkoņos.

Taču ir ārkārtīgi netipiski ir zilumi uz vēdera, dibena, locītavu virsmās, uz kakla,» atzina Veģeris.

«Panorāma» vēstīja, ka aizbildņu ģimene dzīvo Dagdā, taču bērns ir no Krāslavas. Mazulis ticis izņemts no jaunas studentes mājokļa kopmītnēs un pēc tam nonācis aizbildņa ģimenē. Atsauksmes par ģimeni esot labas.

Krāslavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Delvere stāstīja:

«Mēs uzskatām, ka tā nav vardarbība, bet nelaimes gadījums!

Jo aizbildņa ģimenē tika nopirkta elektromašīnīte. Tā ir smaga. Bērniņš brauca ar šo mašīnu un apgāzās. Un virsū uzkrita vēl aizbildņu ģimenes vecākais bērniņš. Tādējādi viņš guvis traumas. Tāds gadījums bāriņtiesā ir pirmo reizi. Mums tāds nekas nav bijis.»

Visticamāk, policijas izmeklēšana ieilgs. Taču Krāslavas bāriņtiesai lēmums par bērnu jāpieņem 15 dienu laikā. Viņš, visticamāk, tiks ievietots centrā «Mūsmājas». Šeit ir arī medmāsa, kas palīdzēs atkopties pēc operācijas un ārstēšanas.

Tikmēr BKUS ārsti nolēmuši palīdzēt bāriņtiesām, sociālajiem darbiniekiem un ģimenes ārstiem atpazīt zilumus un sasitumus, kas rodas pāridarījuma dēļ. Mediķi rīkos kursus, kuru laikā stāstīs un rādīs, kā atpazīt vardarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu