Deputāti piekrīt pārdalīt ap € 9 miljoniem sporta pasākumiem, kultūrizglītībai un citiem mērķiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāti šodien piekrita pārdalīt aptuveni 9 miljonus eiro dažādiem mērķiem, piemēram, sporta pasākumiem, kultūrizglītībai, kā arī Liepājas Universitātei un Liepājas lidostai.

Deputāti piekrita pārdalīt 3,4 miljonus eiro Kultūras ministrijai no finansējuma, kas iepriekš bija paredzēts iemaksām Eiropas Kopienas budžetā. No šiem līdzekļiem 2,92 miljoni eiro nepieciešami materiāltehnisko līdzekļu un aprīkojuma iegādei, pakalpojumu un kapitālieguldījumu veikšanai kultūrizglītības profesionālās izglītības kompetences centros. Vēl 298 732 eiro paredzēti Rīgas Doma ērģeļu prospekta restaurācijas neatliekamo darbu veikšanai, bet 200 000 eiro - Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrijai Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles jumta seguma atjaunošanas darbu veikšanai.

2,78 miljoni eiro pārdalīti Iekšlietu ministrijai. Kā norādīts Saeimas lēmumā, šie līdzekļi pārdalīti uz ministrijas budžeta apakšprogrammu «Vienotās sakaru un informācijas sistēmas uzturēšana un vadība», un 291 600 eiro nepieciešami kārtējiem izdevumiem, bet 2,48 miljoni eiro pamatkapitāla veidošanai.

No finansējuma, kas bija paredzēts Valsts nekustamo īpašumu īstenojamiem projektiem un pasākumiem, pārdalīts 1,71 miljons eiro. Šie līdzekļi novirzīti Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM): 1,38 miljoni eiro nepieciešami Latvijā paredzēto nacionālas nozīmes starptautisku sporta sacensību organizēšanas izdevumu segšanai, 450 000 eiro - 2018.gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma organizēšanas licences iegādei (biedrībai «Latvijas Automobiļu federācija»), 300 000 eiro - 2018.gada FIA Eiropas rallija čempionāta posma organizēšanas licences iegādei (biedrībai «Latvijas Automobiļu federācija»), 350 000 eiro - 2018.gada FIM pasaules čempionāta motokrosā posma organizēšanas licences iegādei (biedrībai «Latvijas Motosporta federācija»), 95 000 eiro - 2018.gada FIL pasaules kausa posma kamaniņu sportā organizēšanai (biedrībai «Latvijas Kamaniņu sporta federācija»), vēl 95 000 eiro - 2018.gada IOF pasaules čempionāta orientēšanās sportā un pasaules čempionāta taku orientēšanās sportā organizēšanai (biedrībai «Latvijas Orientēšanās federācija»).

95 000 eiro tiks piešķirti Latvijas Šaha federācijai 2018.gada Eiropas čempionāta šahā jauniešiem organizēšanai, bet 325 000 eiro paredzēti, lai nodrošinātu Liepājas Universitātes datorklašu un laboratoriju kompleksa darbībai nepieciešamā aprīkojuma iegādi.

No Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas «Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā» 615 000 eiro apmērā arī tiks novirzīti IZM, lai nodrošinātu izdevumu segšanu saistībā ar Paralimpiskā sporta centra projekta sākšanu.

No finansējuma, kas bija plānots Valsts nekustamo īpašumu īstenojamiem projektiem un pasākumiem, 574 259 eiro novirzīti uz budžeta programmu «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem».

No finansējuma, kas sākotnēji bija ieplānots budžeta programmai «Iemaksas Eiropas Kopienas budžetā» 393 000 eiro pārdalīti Satiksmes ministrijai, lai nodrošinātu Liepājas lidostā aviācijas drošības un glābšanas pasākumiem nepieciešamā aprīkojuma, iekārtu, tehnikas un materiālu iegādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu