Nākamgad slēgs Apriķu pamatskolu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizputes novada dome vakar lēmusi no nākamā gada 15.jūnija slēgt Apriķu pamatskolu, aģentūru LETA informēja Aizputes novada domes Izglītības un sporta komitejas priekšsēdētājs Linards Tiļugs (VL-TB/LNNK).

Lēmums par skolas slēgšanu saistīts ar nelielo audzēkņu skaitu un nepietiekamo finansējumu skolotāju darba samaksas nodrošināšanai. Šajā mācību gadā skolā ir 34 skolēni, bet nākamajā mācību gadā saskaņā ar aplēsēm tajā mācītos vien 26 bērni. Kādā klasē ir arī seši audzēkņi, bet ir klases ar vienu, diviem vai trim skolēniem.

«Kopš 2009.gada, kad tika izveidots Aizputes novads, esam strikti turējušies pie tā, ka lauku teritorijās jācenšas saglabāt skolas. Diemžēl demogrāfiskā situācija nav labvēlīga, un arī Ministru kabineta noteikumi ierobežo mērķdotācijas pašvaldībām mazo skolu uzturēšanai. Ir pienācis brīdis, kad pašvaldība vairs nevar atļauties uzturēt Apriķu pamatskolu,» atzina Tiļugs.

Apriķu pamatskolas audzēkņi varēs turpināt mācības vien dažu kilometru attālajā Dzērves pamatskolā, tāpat būs iespēja izvēlēties Aizputes vidusskolu vai Aizputes pagasta pamatskolu. Pašvaldība turpinās nodrošināt transportu skolēnu nokļūšanai mācību iestādēs.

Tiļugs prognozēja, ka Apriķu pamatskolas pedagogiem nebūs grūtību atrast darbu pēc skolas slēgšanas. Tam, ka skolu varētu slēgt, pedagogi bijuši gatavi jau vairākus gadus - daļa no viņiem ir meklējuši dažādas darba iespējas un māca bērnus arī kādā citā skolā.

Par Apriķu pamatskolas ēkas turpmāko izmantošanu tiks spriests domes Attīstības komitejā. Skola darbojas 18.gadsimtā celtā muižas ēkā, un Tiļugs prognozēja, ka telpas tukšas nepaliks. Plašāku darbību varētu izvērst muzejs, kas jau tagad darbojas šajā ēkā, tāpat tiks izskatītas citas telpu izmantošanas iespējas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu