Tiesās par mēģinājumu noslepkavot vīrieti, tam iešaujot galvā un pārbraucot pāri ar traktoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Prokuratūra nodevusi Daugavpils tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu noslepkavot pārinieku, tam iešaujot galvā un pārbraucot pāri ar traktoru.

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā par slepkavības pastiprinošos apstākļos mēģinājumu apsūdzēts kāds vīrietis, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētais kopā vēl ar diviem vīriešiem, būdami alkohola ietekmē, ieradās kādas mājas pagalmā, kur mēģināja traktora piekabē iekraut metāllūžņus to turpmākai realizēšanai.

Dusmu vadīts un nolūkā noslepkavot vienu savu pārinieku, apsūdzētais izvilka mazas enerģijas pneimatisko pistoli un vairākas reizes raidīja mērķtiecīgus šāvienus pāriniekam galvā. Redzot, ka pārinieks bēg, apsūdzētais skrēja viņam pakaļ un nogāza zemē, un vairākas reizes spēra pāriniekam pa galvu un atkal ar pneimatisko pistoli šāva viņam galvā. Pēc tam apsūdzētais apsēdās traktorā, ar to divas reizes pārbrauca pāri cietušajam pāriniekam.

Tad apsūdzētais uzskatīdams, ka viņš ir nogalinājis cietušo, nolēma noslēpt tā ķermeni. Paņēmis auklu un sasējis cietušo, piesienot viņu pie traktora, apsūdzētais aizvilka cietušā ķermeni uz purvu, kur gribēja to noslīcināt. Ņemot vērā, ka traktors iestiga purvā un cietušo neizdevās noslīcināt, apsūdzētais no traktora paņēma cirvi un iecirta cietušajam galvā. Būdams pārliecināts, ka ir iestājusies cietušā nāve, apsūdzētais aizgāja prom.

Mediķiem cietušo izdevās glābt no nāves.

Apsūdzētas pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas, 117.panta 4.punkta un 132.panta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu