Deputāti konceptuāli atbalsta administratīvās atbildības normu iekļaušanu Izglītības likumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz tajā iekļaut normas par administratīvo atbildību izglītības jomā un kompetenci sodu piemērošanā.

Attiecīgās izmaiņas nepieciešams veikt, izpildot iepriekš valdībā atbalstīto koncepciju, ka turpmāk administratīvie sodi tiek veidoti pēc nozaru kodifikācijas metodes, nevis kodificēti vienā likumā. Pašlaik administratīvie sodi lielākoties ir kodificēti Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK).

Likumprojektā «Administratīvo pārkāpumu procesa likums» noteikts, ka administratīvo sodu sistēmu veido, cita starpā, likumi, kuros noteikti administratīvie pārkāpumi un sodi par tiem. Grozījumi Izglītības likumā stāsies spēkā tad, kad likuma spēku iegūs Administratīvo pārkāpumu procesa likums.

Izglītības likumā paredzētās izmaiņas ir līdzīgas regulējumam, kāds pašlaik jau ir paredzēts LAPK.

Izglītības likumā administratīvo atbildību plānots paredzēt par reģistrācijas un licencēšanas noteikumu un valsts atzītu izglītības dokumentu izsniegšanas noteikumu pārkāpšanu.

Tāpat sods paredzēts par pedagoga privātprakses bez sertifikāta īstenošanu, par normatīvajos aktos noteikto izglītības iestādes vai citas šajā likumā noteiktās institūcijas vadītāja pienākumu nepildīšanu, kā arī par bērnu nometņu organizēšanas un darbības noteikumu pārkāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu