IeM: Šogad samazinājies nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas robežām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad samazinājies nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas ārējām robežām, norādīts Iekšlietu ministrijas (IeM) valdībā iesniegtajā informatīvajā ziņojumā par patvēruma meklētāju uzņemšanas pasākumu izpildi.

Par nelikumīgu Latvijas zaļās robežas šķērsošanu šogad astoņos mēnešos aizturētas 93 personas. 2016.gadā kopumā bija aizturētas 376 personas, bet 2015.gadā - 476 ārvalstnieki.

IeM gan secina, ka ievērojami pieaudzis nelegālās imigrācijas risks uz Latvijas - Krievijas valsts robežas, kad Latvijā centušies nokļūt Vjetnamas, Afganistānas un Irākas pilsoņi. Tāpat saglabājas augsts nelegālās imigrācijas risks Rīgas lidostā. Tajā pašā laikā būtiski samazinājies nelegālās imigrācijas risks uz Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas.

Nozīmīgākās nelegālo imigrantu riska grupas veidoja Vjetnamas, Irākas, Afganistānas, Indijas un Nepālas pilsoņi.

IeM secina, ka samazinās mēģinājumi ļaunprātīgi izmantot patvēruma pieprasīšanas procedūru, lai sākotnēji iegūtu legālu statusu Eiropas Savienībā un to izmantotu, lai turpmāk dotos uz ekonomiski attīstītākām un sociāli labāk nodrošinātām Eiropas valstīm. IeM norāda, ka samazinās Ukrainas pilsoņu skaits, kas pieprasa patvērumu Latvijā.

Tāpat secināts, ka pieaug Šengenas vīzu, kas saņemtas, sniedzot nepatiesu informāciju par ieceļošanas un uzturēšanās mērķiem, ļaunprātīgas izmantošanas risks Centrālāzijas valstu - Uzbekistānas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Tadžikistānas - piederīgajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu