Kandavā mēģinās pārliecināt deputātus saglabāt valsts finansējumu internātskolām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Otrdien, 31.oktobrī, Kandavas internātvidusskolā notiks Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde, kurā pašvaldības vadība mēģinās pārliecināt deputātus saglabāt valsts finansējumu internātskolām.

Kā ziņots, valdība jau bija pieņēmusi lēmumu no nākamā gada pārtraukt finansēt internātskolas, uzticot šo pienākumu pašvaldībām, jo Izglītības un zinātnes ministrija secināja, ka valsts varētu ietaupīt un atteikties no izglītībai neraksturīgu funkciju finansēšanas, piemēram, atsevišķās pašvaldībās atklājies, ka kādā internātskolā no izglītībai paredzētajiem resursiem tiek finansēts mācītājs, pašvaldības policists vai kasieris pagastā. Šogad valdošā koalīcija gan ir vienojusies vismaz uz laiku valsts finansējumu internātskolām saglabāt.

Kā aģentūru LETA informēja Kandavas novada dome, izbraukuma sēdē viesi iepazīsies ar skolu, apmeklēs mājturības kabinetus, internāta telpas, smilšu terapijas istabu, tāpat tiksies ar skolotājiem un atbalsta personālu.

Vizītes laikā Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP) atkārtoti Saeimas deputātiem skaidrošot savu nostāju par valsts finansējuma nepieciešamību internātskolas uzturēšanai.

Savukārt internātvidusskolas direktore Elita Lavrinoviča prezentācijā par Kandavas internātvidusskolas darbību norādīšot uz skolas problēmām, kā arī ieskicēs nākotnes redzējumu. Par pieredzi audžuģimeņu sadarbībā ar Bāriņtiesu un internātvidusskolu stāstīs domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Signe Ezeriņa, bet par skolas un Ģimeņu atbalsta nodaļas sadarbību runās novada Sociālā dienesta ģimeņu atbalsta nodaļas vadītāja Ginta Freimane.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu