Austrumu slimnīca tiesāsies par sabojāto dzesēšanas iekārtu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) par sabojāto dzesēšanas iekārtu daudzfunkcionālajā operāciju blokā iesniegs pieteikumu tiesā, prasot piedzīt zaudējumus 169 000 eiro apmērā, tomēr slimnīca pagaidām vēl neatklāj, pret ko tiks celta šī prasība.

Kā aģentūru LETA informēja RAKUS pārstāve Aija Lietiņa, slimnīca patlaban sagatavojusi prasības pieteikumu tiesai par radušos zaudējumu atlīdzināšanu, ko tuvākajā laikā iesniegs. «Tas varētu būt šīs nedēļas beigās vai nākamajā nedēļā,» sacīja Lietiņa.

Kā iepriekš aģentūrai LETA norādīja RAKUS valdes loceklis Kaspars Plūme, kopējie zaudējumi, kas slimnīcai radušies nepieciešamā iekārtas remonta dēļ, ir 167 842 eiro.

Vienlaikus Plūme norādīja, ka ārstiem, māsām un citiem Austrumu slimnīcas darbiniekiem, kuri strādā stacionāra «Gaiļezers» daudzfunkcionālajā operāciju blokā, patlaban nav pamata uztraukties, jo dzesēšanas iekārta ir salabota.

Plūme piebilda, ka RAKUS par garantijas nodrošināšanu operāciju blokā veiktajiem rekonstrukcijas darbiem līgums ar SIA «Re&Re» noslēgts līdz 2019.gada 28.decembrim.

Jau ziņots, ka gaisa dzesēšanas iekārta RAKUS daudzfunkcionālajā operāciju blokā tika sabojāta tādēļ, ka uzņēmums, ar kuru RAKUS noslēdza līgumu par iekārtas ekspluatāciju, nenodrošināja iekārtas konservāciju un tā nejaušības dēļ ziemas laikā tika iedarbināta. Ņemot vērā mīnus grādu temperatūru, ūdens, kas cirkulē iekārtā, sasalis un iekārta bojāta. Sākoties siltajai sezonai, pagājušā 5.maijā iekārta tika ieslēgta un konstatēts, ka tā nestrādā.

Kā iepriekš skaidroja iekārtas ekspertīzi veikušais Visvaldis Vrubļevskis, kas un kādā veidā iekārtu ziemā bija ieslēdzis, noskaidrot nav iespējams, taču bija jānodrošina, ka to nevar izdarīt.

Savukārt būvfirma «Re&Re» norādīja, ka iekārta sabojāta, slimnīcas darbiniekiem to nepareizi ekspluatējot. Neraugoties uz būvfirmas «Re&Re» vairākkārtīgiem aicinājumiem nekavējoties iekārtu remontēt, kamēr tā nav neatgriezeniski sabojāta, uzņēmuma darbiniekiem pieeja iekārtai tika liegta, aģentūrai LETA toreiz skaidroja «Re&Re» pārstāve Iveta Stepanova.

Viņa iepriekš norādīja, ka pēc veiktajām pārbaudēm "Re&Re" secināja, ka neprasmīgas iekārtas un sistēmas lietošanas, darbināšanas bez pārbaudēm un bez reģistrētas apkalpošanas rezultātā ir radīti nopietni bojājumi iekārtai, kuras kopējās izmaksas ir vairāk nekā 100 000 eiro," uzsvēra Stepanova.

Viņa informēja, ka kopš 9.maija, kad ir saņemta pirmā informācija no RAKUS par iekārtas darbības traucējumiem, «Re&Re» speciālisti ir vairākkārt gan mutiski, gan rakstveidā informējuši RAKUS, ka nekavējoties ir jāveic iekārtas bojājumu novēršana, pretējā gadījumā tā var tikt sabojāta neatgriezeniski. Līdz šim «Re&Re» ierosinātā iekārtas apskate nav notikusi, nekādi remontdarbi netiek veikti. «Arī apdrošināšanas kompānija «BTA Baltic Insurance Company» atteikusi RAKUS izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību, konstatējot, ka bojājumi ir radušies nepareizas ekspluatācijas dēļ,» piebilda Stepanova.

Jau ziņots, ka RAKUS daudzfunkcionālu operāciju bloku nedienas piemeklēja pagājušā gada janvāra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu