Komisija ļauj turpināt darbu jaunajai Jelgavas bērnunama vadītājai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā Jelgavas Bērnu sociālās aprūpes centra vadītāja Inese Kovaļevska izturējusi pārbaudes laiku un turpinās darbu, šodien pēc Kovaļevskas darba izvērtēšanas komisijas sēdes apliecināja Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne.

Komisija, izvērtējot Kovaļevskas darbu, sniegto pakalpojumu kvalitāti, disciplīnu bērnunamā, skolu apmeklējumu un citus faktorus, secinājusi, ka Kovaļevska var turpināt darbu.

«Taču darāmā ir daudz,» piebilda Škutāne. Piemēram, esot jāuzlabo izglītības iestāžu apmeklējums.

Kopumā Kovaļevskas darbu Škutāne sauc par progresīvu un atbalstošu, bērni ir iedrošināti ziņot par iespējamiem vardarbības gadījumiem, tāpat vienas ģimenes bērni vairs netiek šķirti un dzīvo vienā grupā, lai arī ne visi brāļi un māsas ir pieraduši dzīvot kopā, tāpēc rodas konfliktsituācijas, un bērniem jānodrošina rehabilitācijas terapija.

Sešu mēnešu laikā Kovaļevskai jāuzlabo sociālo pakalpojumu kvalitāte, ko pēc šī termiņa beigām atkārtoti vērtēs Sociālo lietu pārvalde.

Škutāne pauda, ka trīs mēnešu laikā, kopš aprūpes centru vada Kovaļevska, visas pašvaldības institūcijas atbalstījušas iestādes vadītāju tā, kā tas netika darīts līdz šim, lai palīdzētu vadītājai uzlabot bērnunama darbu. No pašvaldības budžeta bērnunamam papildus piešķirti 50 400 eiro.

Savukārt Jelgavas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne (ZZS) aģentūrai LETA pauda, ka Kovaļevskas vērtēšana ir izpildvaras kompetencē. Viņasprāt, bērnunama vadītājas darbs ar bērniem vērtējams kā labs, taču jāstiprina administratīvā kapacitāte.

Jau vēstīts, ka Kovaļevska centru sākusi vadīt augustā.

Iepriekš bērnu tiesības sargājošajās iestādēs nonākuši septiņi iesniegumi par dažādiem pārkāpumiem Jelgavas bērnunamā, un saistībā ar notikušo tika sākta izmeklēšana, kuras laikā no amata pienākumu pildīšanas atstādinātas vairākas audzinātājas.

Jelgavas pašvaldībā tika izveidota komisija, kas izvērtēja bērnu nama vadītājas Maijas Neilandes atbilstību ieņemamajam amatam. Lai arī pašvaldības komisija secinājusi, ka viņa var turpināt darbu, tomēr Neilande nolēma darbu pamest, tāpēc uz šo amatu tika izsludināts konkurss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu