Rīkos bezmaksas konsultācijas par galvassāpēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Galvassāpju biedrība sociālās kampaņas «Migrēna Help» laikā rīkos bezmaksas konsultācijas par galvassāpēm, informēja biedrībā.

Kampaņa šogad norisināsies Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā un Jūrmalā. Konsultācijām jāpiesakās līdz 30.novembrim, zvanot pa tālruņa numuru 26 575 884 katru darba dienu laikā no plkst.13 līdz 16, izņemot ceturtdienas. Speciālisti konsultācijas sniegs visu novembri.

«Epidemioloģiskie pētījumi liecina, ka migrēna ir trešā biežākā slimība (aiz zobu kariesa un saspringuma galvassāpēm) un tā skar vidēji katru septīto cilvēku pasaulē. Pasaules Veselības organizācija migrēnu ar smagām lēkmēm vērtē kā smagu nespēju radošu slimību, kas salīdzināma ar demenci, paralīzi un psihozi. Kampaņas mērķis ir iedrošināt «migrēnas cilvēku» meklēt palīdzību, lai ar speciālistu apspriestu galvassāpju diagnostikas un ārstēšanas iespējas,» skaidroja Latvijas Galvassāpju biedrības vadītāja Aija Freimane.

Latvijas Galvassāpju biedrības organizētās kampaņas «Migrēna Help», tostarp konsultāciju mērķis ir izglītot sabiedrību par biežākajiem galvassāpju cēloņiem, kā arī veidiem, kā saņemt palīdzību.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu