Veido Zemessardzes 1.Rīgas brigādi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgā, ceturtdien, 2. novembrī, notiks svinīgā Zemessardzes 1.Rīgas brigādes karoga pasniegšanas ceremonija, kurā piedalīsies Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš un Zemessardzes vienību komandieri, karavīri un zemessargi, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Lai nodrošinātu Zemessardzes uzdevumu izpildi, veicinātu tās integrēšanu Nacionālo bruņoto spēku sastāvā, ir veiktas izmaiņas Nacionālo bruņoto spēku struktūrā un Zemessardzes ietvaros papildus jau esošajām trīs brigādēm izveidota 1.Rīgas brigāde.

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes atbildībā tiks nodots Zemessardzes Studentu bataljons, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljons un Zemessardzes 19. nodrošinājuma bataljons. Papildus brigādes ietvaros tiks izveidoti divi jauni bataljoni – Bauskā un Rīgā.

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komandiera amatā iecelts pulkvežleitnants Sandris Gaugers. Pulkvežleitnants S.Gaugers dienestu bruņotajos spēkos sācis 1992.gadā. Komandējošā sastāva virsnieka pieredzi ieguvis dažādos amatos, tostarp Mācību vadības pavēlniecības Instruktoru skolas komandiera amatā. Starptautisku dienesta pieredzi pulkvežleitnants S.Gaugers ieguvis starptautiskajā operācijā Irākā un NATO štābā Nīderlandē. Kopš 2016.gada oktobra pulkvežleitnants S.Gaugers dienēja Nacionālo bruņoto spēku Mobilizācijas un rekrutēšanas pārvaldes priekšnieka amatā.

Pulkvežleitnants S.Gaugers pilnveidojis zināšanas un dalījies profesionālajā pieredzē kā Latvijā, tā ārvalstīs, tostarp ASV, Nīderlandē, Lietuvā un Baltijas Aizsardzības koledžā Igaunijā.

Par nopelniem Latvijas valsts labā 2005.gadā pulkvežleitnants S.Gaugers apbalvots ar Viestura ordeni un iecelts par Viestura ordeņa kavalieri. Dienesta laikā saņēmis vairākus Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes apbalvojumus.

Jau ziņots, ka 2016.gadā, lai aktualizētu Zemessardzes nozīmi valsts aizsardzības sistēmā un turpinātu tās struktūras attīstību, Zemessardzes novadi tika pārstrukturēti par Zemessardzes brigādēm.

Strukturālās izmaiņas Zemessardzē ir nepieciešamas, lai Zemessardzi maksimāli integrētu Nacionālo bruņoto spēku sastāvā un tā varētu iesaistīties Valsts aizsardzības operatīvā plāna uzdevumu izpildē atbilstoši NATO strukturālajam dalījumam. Tāpat nākotnē tiek plānots turpināt pilnveidot Zemessardzes struktūru, vēl vairāk palielinot tās operacionalitāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu