Pret € 25 000 drošības naudu atbrīvots maksātnespējas administrators Durevskis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa pirms vairākām nedēļām nolēmusi pret 25 000 eiro drošības naudu no apcietinājuma atbrīvot no amata atstādināto maksātnespējas procesa administratoru Nauri Durevski, noskaidroja aģentūra LETA.

Tiesa 11.oktobrī nolēmusi turpināt Durevskim piemērot apcietinājumu, taču to var atcelt, ja iemaksā drošības naudu. Jau nākamajā dienā tiesa saņēmusi dokumentu, kas apliecina 25 000 eiro drošības naudas iemaksu un Durevskis no cietuma atbrīvots. Viņš apcietinājumā atradās kopš jūnija, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka septembra beigās Valsts policija nodeva Durevska lietu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Valsts policija uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi apsūdzības celšanai pret diviem maksātnespējas procesa administratoriem. Starp tiem ir Durevskis, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanas mēģinājumu. Tāpat izmeklēšanas gaitā par aizdomās turēto atzīts vēl viens maksātnespējas procesa administrators - 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par darba pienākumu nolaidīgu pildīšanu. LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka šī persona ir bijušais maksātnespējas procesa administrators Sandis Saulītis.

Pagaidām nav zināms, vai prokuratūra apsūdzības ir cēlusi.

Durevskis apcietinājumā nokļuva 9.jūnijā, kad tiesa pēc policijas lūguma piemēroja apcietinājumu arī nu jau no amata atceltajiem maksātnespējas procesa administratoriem Mārim Sprūdam un Ilmāram Krūmam. Tāpat apcietināts tika finansists Jorens Raitums. Šobrīd apcietinājumā atrodas vairs tikai Sprūds.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde iepriekš sākusi divus atsevišķus kriminālprocesus. Vienā figurē Sprūds kopā ar Krūmu un Raitumu. Sprūdam un Krūmam tiek inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, savukārt Raitumam tiek inkriminēta dalība izspiešanā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā. Trijotnes apcietināšana saistīta ar likvidējamo «Trasta komercbanku».

Otrajā lietā figurē Durevskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu