Pētījums: Marihuānas smēķētājiem ir vairāk seksa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zinātnieki jaunā pētījumā pierādījuši, ka cilvēkiem, kuri smēķē marihuānu ir vairāk seksa nekā nesmēķētājiem. Iespējams, marihuāna palīdz cilvēkam uzbudināties.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā «The Journal of Sexual Medicine», apgāzts uzskats, ka marihuānas smēķēšana cilvēkam samazina seksuālo apetīti. Zinātnieki tagad ir pārliecināti, ka ir gluži otrādāk.

Pētījums

Statistikas dati liecina, ka katrs divpadsmitais brits vecuma grupā no 16 līdz 59 gadiem pēdējā gada laikā ir lietojis marihuānu.

Savukārt šī pētījuma ietvaros tika aptaujāti 50 tūkstoši amerikāņu vecuma grupā no 25 līdz 45 gadiem. Visi aptaujas dalībnieki tika iztaujāti gan par saviem marihuānas lietošanas paradumiem, gan seksuālo dzīvi.

Zinātnieki atklāja, ka sievietes, kuras regulāri smēķē marihuānu, ar seksu nodarbojas vidēji septiņas reizes mēnesī, turpretī tās sievietes, kuras nesmēķē marihuānu, ar seksu nodarbojas vien sešas reizes mēnesī. Vīriešu dzimuma marihuānas smēķētājiem sekss ir vidēji 6,9 reizes, bet nesmēķētājiem 5,6 reizes.

Kopumā izrādījās, ka marihuānas smēķētājiem seksa daudzums ir par divdesmit procentiem lielāks, nekā nesmēķētājiem. Pētnieki apgalvo, ka šis ir pirmais pētījums, kas pierāda, ka marihuāna patiesībā var rosināt seksuālo apetīti.

«Marihuānas smēķēšana ir visai bieža parādība, tomēr tās saistība ar cilvēka potenci vai libido līdz šim nebija zinātniski pētīta. Mēs atklājām, ka marihuānas smēķēšana seksuālo vēlmi negatīvi neietekmē, gluži otrādi, tā to pat paaugstina,» komentēja pētījuma autors Maikls Eizenbergs (Michael Eisenberg).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu