Aicina vidusskolēnus pieteikties satiksmes drošības apmācību konkursā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina vidusskolēnus pieteikties satiksmes drošības apmācību konkursā «Gada jaunais autovadītājs», informēja CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

Viņš norādīja, ka CSDD organizē izglītojošus pasākumus dažādām vecuma grupām. Tomēr vidusskolēni ir būtiska auditorija, jo jau tuvākajā laikā vairums no viņiem kļūs par pilntiesīgiem autovadītājiem.

«Šis ir pēdējais brīdis atgādināt viņiem par atbildīgu attieksmi pret sevi un citiem satiksmes dalībniekiem,» uzsvēra Lukstiņš.

Kā atzīmēja CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Valda Kjaspere, konkursa pirmajā kārtā dalībniekiem interneta vietnē «www.gadaautovaditajs.lv» jāaizpilda 15 jautājumu tests. Klase kvalificējas konkursam, ja testu ir izpildījuši vismaz trīs skolēni. Bet testu var pildīt arī visa klase, tādējādi palielinot iespējas izcīnīt apmācības klātienē, jo rezultātu noteiks klases labākais sasniegums.

Konkursa teorētiskā kārta ilgs līdz 2018.gada marta beigām. Aprīlī un maijā skolās tiks organizētas apmācības klātienē. Trīsdesmit klases/kursi būs izcīnījuši iespēju piedalīties bezmaksas satiksmes drošības apmācībās savā mācību iestādē, kur jaunieši varēs izmēģināt frontālās sadursmes stendu un alkohola reibumu imitējošās brilles, lai caur personīgo pieredzi pārliecinātos par drošības jostu lietošanas nepieciešamību, kā arī apreibinošo vielu negatīvo ietekmi uz cilvēka reakcijas un koordinācijas spējām.

Konkurss «Gada jaunais autovadītājs» tiek finansēts no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, ko apdrošināšanas sabiedrības katru ceturksni ieskaita Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja kontā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu