NEPLP soda «Dautkom TV» par slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju ziņu raidījumā «Ziņu izlaidums»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien sēdē nolēma administratīvi sodīt SIA «Dautkom TV» par šā gada 3.jūnijā pieļauto slēpto priekšvēlēšanu aģitāciju Daugavpils televīzijas programmas «Dautkom» ziņu raidījumā «Ziņu izlaidums», liecina informācija padomes mājaslapā.

Minētajā programmā tika izplatīts sižets, kurā Krievijas televīzijas TNT projekta «Ekstrasensu kaujas» dalībniece ekstrasense Olga Feja (Dombrovska) sniedza savu vērtējumu par Daugavpils pašvaldību vēlēšanās startējošo partiju līderiem. NEPLP secināja, ka sižetā pausts netiešs aicinājums balsot par konkrētiem deputātu kandidātiem, sniedzot viņiem pozitīvu vērtējumu

Konstatējot minēto pārkāpumu, NEPLP nolēma «Dautkom TV» piespriest administratīvo sodu 1000 eiro apmērā.

SIA «Dautkom TV» dibināta 1996.gadā un tās pamatkapitāls ir 284 000 eiro. Uzņēmums pieder Jeļenai Pankevičai (68,4%), Inārai Pankevičai (26,7%) un Vladimiram Pivorovičam (4,9%).

Pērn «Dautkom TV» strādāja ar 3,756 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 790 040 eiro apmērā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 3,788 miljoni eiro, bet peļņa - 630 630 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu