Pētījums: Pēdējā mēneša laikā lineāro televīziju vērojuši 85% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēdējā mēneša laikā lineāro televīziju televizora ekrānā vērojuši 85% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» globālā pētījuma «Connected Consumer» dati.

Tā rīkojušies arī 91% Igaunijas iedzīvotāju un 87% Lietuvas iedzīvotāju. Starp pētījumā apskatītajām Eiropas valstīm augstākais rādītājs bija Rumānijā un Spānijā - 96%, bet viszemākais - Apvienotajā Karalistē, kur lineāro TV vērojuši 80% aptaujāto.

TV pārraides ierakstā pēdējā mēneša laikā vērojuši 29% latviešu, 20% igauņu un lietuviešu. Eiropā visaugstākais rādītājs bija Beļģijā - 73%, bet viszemākais - Rumānijā, kur ierakstītas TV pārraides skatījuši 10% respondentu.

«Video pēc pieprasījuma» uz televizora ekrāna pēdējā mēneša laikā skatījušies 23% Latvijas iedzīvotāju, 34% Igaunijas iedzīvotāju un 27% Lietuvas iedzīvotāju. Starp Eiropas valstīm visaugstākais «video pēc pieprasījuma» skatītāju skaits bija Apvienotajā Karalistē - 58%, bet viszemākais bija Rumānijā - 4%.

Tiešsaistes saturu uz TV ekrāna vērojuši 18% latviešu un igauņu, kā arī 14% lietuviešu. Eiropā aktīvākie šāda satura patērētāji bijuši Zviedrijā - 34%, bet neaktīvākie dzīvojuši Ungārijā un Rumānijā - no šajās valstīs aptaujātajiem pēdējā mēneša laikā tiešsaistes saturu TV ekrānā skatījušies 12%.

Tiešsaistes saturu uz citas ierīces, nevis televizora pēdējā mēneša laikā vērojuši 24% latviešu, 17% igauņu un 29% lietuviešu. Visaugstākais rādītājs bija Zviedrijā - 44%, viszemākais - Vācijā, kur tā rīkojušies 9% respondentu.

«Connected Consumer» pētījuma vajadzībām aptaujāti respondenti vairāk nekā 63 valstīs visā pasaulē. Latvijā pētījums tika īstenots no 2017.gada 1.aprīļa līdz 30.jūnijam, veicot personīgas intervijas un aptaujājot 1000 respondentu vecumā no 16 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu