Sestdien vairāki vīrieši guvuši traumas strādājot

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā vairāki vīrieši guvuši traumas, strādājot darbavietā vai mājās, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Rīgā 57 gadus vecs vīrietis, strādājot autoservisā, iekritis remonta bedrē. Viņš guvis ribu lūzumus un pleca traumu, mediķi vīrieti nogādājuši slimnīcā.

Savukārt kādam 22 gadus vecam vīrietim Zemgalē darbavietā uz kājas uzkritis smags koka panelis. Jaunietis guvis nopietnas traumas - abu kāju lūzumus un pēdas daļēju amputāciju. Viņš nogādāts slimnīcā.

Vidzemē kāds vīrietis nogādāts slimnīcā pēc tam, kad iegriezis sev rokā ar leņķa slīpmašīnu jeb tā saukto fleksi, gūstot plēstas brūces pirktos un muskuļu un cīpslu bojājumus. Strādājot ar leņķa slīpmašīnu traumu guvis arī 68 gadu vecs vīrietis, kurš griezis metālu. Neliels metāla gabaliņš atlēcis un trāpījis sirmgalvim acī. Abi vīrieši nogādāti slimnīcā.

Vienlaikus Latgalē kāds 80 gadus vecs vīrietis mežā zāģējis malku un viņam uzkritis koks. Sirmgalvis ar krūškurvja traumu, pleca traumu un ribu lūzumu nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1140 izsaukumiem, no tiem 195 bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu