«Oligarhu lietas» parlamentārajā izmeklēšanā saplūcas par ekspertu izvēli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē šodien domstarpības raisīja ekspertu izvēle, kā arī deputāti pauda neapmierinātību par atsevišķu personu atteikšanos ierasties uz komisijas sēdi.

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Valststiesību zinātņu katedra informējusi, ka nevarēs deleģēt pārstāvjus resursu trūkuma dēļ, kā arī saistībā ar to, ka tās pārstāvji ieņem arī tiesnešu amatus, par šo sniegto atbildi deputātus informēja komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Neapmierinātību ar Valststiesību zinātņu katedras atbildi pauda vairāki parlamentārieši, no kuriem deputāts Mārtiņš Šics (LRA) taujāja, vai jāizmanto parlamentārās izmeklēšanas komisijai likumā paredzētās tiesības lūgt tiesai konkrētās personas atvest ar policijas palīdzību.

Saistībā ar diskusiju par ekspertu izvēli komisijas vairākums noraidīja deputāta Andreja Judina (Par!/V) priekšlikumu no sēdes izslēgt konstitucionālo tiesību jautājumu, jo sēdē neesot klāt attiecīgās jomas eksperti. Uz komisijas sēdi uzaicinātais advokāts Gvido Zemribo gan atbildēja, ka savulaik pasniedzis lekcijas salīdzināmajās konstitucionālajās tiesībās.

Judins arī pauda kritiku komisijas priekšsēdētājas rīcībai attiecībā uz ekspertu izvēli, savukārt deputāts Ainārs Mežulis (ZZS) aizstāvēja Sudrabas rīcību.

Jau iepriekš dažās komisijas sēdēs ir risinātas domstarpības par parlamentārās izmeklēšanas procesa jautājumiem.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu