Salmiņš saistībā ar ietekmi uz «Dienu» min Šķēli, Lembergu un Šleseru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē bijušais laikraksta «Diena» vadītājs Uldis Salmiņš saistībā ar ietekmi uz šo mediju pieminēja bijušos politiķus Andri Šķēli un Aināru Šleseru, kā arī Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, lai gan atzina, ka viņa rīcībā nav tiešu faktu, kas apliecinātu šo informāciju.

Salmiņš šos uzvārdus nosauca, atbildot uz deputāta Andreja Judina (Par!/V) jautājumu, vai viņš var nosaukt konkrētās personas, kas ietekmēja saturu «Dienā».

«Šķēle, Lembergs un Šlesers. (..) Ļoti iespējams, ka tie bija viņi,» sacīja bijušais laikraksta vadītājs, nodēvējot tos par oligarhu vārdiem, kam par godu ir komisija.

Atbildot uz prokurora Māra Leja jautājumu, vai viņam ir fakti par Šlesera, Šķēles un Lemberga ietekmi «Dienā», Salmiņš atzina, ka viņam šādu faktu nav.

Uz prokurora vaicājumu, kāpēc bijušais «Dienas» vadītājs tikai tagad nāk klajā ar šo informāciju, Salmiņš atbildēja, ka ir pārsteigts, kāpēc neviena tiesībsargājošās institūcijas amatpersona viņam līdz šim nav uzdevusi jautājumus par šo lietu.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu