Aizvadītajā nedēļā «airBaltic» lidmašīna lidostā sadūrusies ar gaisa tilta kāpnēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aizvadītajā nedēļā, 3.novembrī, Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» lidmašīnai «Q400 Nextgen», sākot kustību no stāvvietas, tās labais spārna gals skāra lidostas «Rīga» termināļa gaisa tilta kāpnes, apliecināja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

Izvērtējot notikuma apstākļus, ticis noskaidrots, ka blakus esošās stāvvietas gaisa tilts bija pārvietots, aizšķērsojot lidmašīnas manevrēšanas trajektoriju.

«»airBaltic» prioritāte ir lidojumu drošība. Ievērojot starptautiski noteiktās procedūras un paredzēto kārtību, tika veikta pilnīga lidmašīnas pārbaude, lai nekavējoties sāktu nepieciešamos remontdarbus un lidmašīna varētu atsākt regulārus lidojumus šīs nedēļas gaitā,» pauda Briede.

Sadarbībā ar iesaistītajām pusēm joprojām turpinās situācijas analīze. Patlaban aviokompānijas pārstāve plašāku informāciju par atbildīgo incidentā, lidmašīnai nodarīto skādi vai remonta izmaksām nesniedza, norādot, ka sīkāku informāciju varēs sniegt pēc izmeklēšanas noslēgšanas.

Lidsabiedrības flotē ir kopumā 12 Kanādas ražotāja «Bombardier» Q400 Nextgen lidmašīnas.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam «airBaltic» piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu