Judins rosina uz «Oligarhu lietas» izmeklēšanas komisiju aicināt arī Šķēli, Dūklavu un Fliku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Deputāts Andrejs Judins (Par!/V) šodien rosināja uz «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdēm aicināt arī bijušo politiķi Andri Šķēli, zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS) un kādreizējo lidsabiedrības «airBaltic» vadītāju Bertoldu Fliku.

Komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL) vēlāk žurnālistiem pauda gatavību uz komisijas sēdi aicināt šos cilvēkus.

Kopumā Judins rosināja uz sēdi aicināt 15 cilvēkus, tajā skaitā Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR), uzņēmējus Ivaru Gulbi, Ralfu Kļaviņu, Viesturu Koziolu, Ivo Zonni, bijušo AS «Diena» padomes vadītāju Aleksandru Tralmaku, Daini Liepiņu, bijušo Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Jāni Maršānu, kādreizējo «Dienas» galveno redaktora pienākumu izpildītāju Gunti Bojāru, Juri Gulbi, eksprezidentu Valdi Zatleru un politiķi Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»).

Ņemot vērā šo aicinājumu un mazo paredzēto sēžu laiku, Judins aicināja komisijas sanāksmes rīkot biežāk, taču lielākā daļa komisijas deputātu balsojumā noraidīja priekšlikumu par vienas papildu sēdes sarīkošanu. Komisijas sēdes «izkrīt», ņemot vērā, ka atsevišķiem deputātiem jāpiedalās valsts budžeta priekšlikumu izvērtēšanā, kā arī saistībā ar valstī paredzēto brīvdienu 20.novembrī.

Judins arī akcentēja, ka komisijai nav jāuzklausa dažādi padomi, kā strādāt, jo deputātiem jau ir jābūt skaidrībai par darāmo. Viņš pārmeta Sudrabai nepareizu ekspertu izvēli, savukārt komisijas priekšsēdētāja uz kritiku par komisijas darbu, atbildēja, ka parlamentārā izmeklēšana notiek labi. Uz citiem Judina vērtējumiem komisijas darbam Sudraba norādīja, ka katrs spriež pēc sevis.

Viņa arī informēja, ka saistībā ar Lemberga tiesas procesu lūgusi tiesai ļaut politiķim piedalīties komisijas sēdē 27.novembrī. Pats Lembergs paudis gatavību šajā datumā piedalīties sēdē.

Zatlera dalība sēdē paredzēta 4.decembrī.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu