«Delna» tiesas ceļā Lembergam prasa atvainoties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Biedrība «Sabiedrība par atklātību «Delna«» vērsusies Ventspils tiesā ar prasības pieteikumu pret politiķi Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij») par nepatiesu un godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atvainošanos par tām.

(Pievienots Aivara Lemberga komentārs 5. un 6.rindkopā.)

Kā aģentūra LETA uzzināja «Delnā», tiek pieprasīta arī atvainošanās par nepamatotu un godu un cieņu aizskarošu viedokli.

«Delnā» skaidroja, ka 2016.gada 2.novembra preses konferencē «Valstī līdz idiotismam ir novesta personāla atlases politika», kuras video ieraksts pieejams Ventspils pilsētas domes «Youtube» kanālā, Lembergs vairākkārt pieminēja «Delnu», piemēram, sakot, ka «»Delna» pārstāv trīs biedrus» un «[»Delna«] ir ārzemju specdienestu finansēta organizācija». Savukārt 2016.gada 30.novembra preses konferencē «Vai «Delna» ir politiska organizācija? Juridiski nav, faktiski ir!» Lembergs pauda, ka «[»Delnas«] padome atrodas politisku amatpersonu rokās».

«Delnas» ieskatā Lemberga izteikumi ir nepatiesi, nepamatoti un negatīvi ietekmē organizācijas reputāciju.

Lembergs, komentējot «Delnas» vēršanos tiesā, sacīja: «Tāds ir mans viedoklis. Kā viņi par mani izsaka viedokli, tā es par viņiem. Par viedokli netiesā.»

Vienlaikus Lembergs apgalvoja, ka viņa izteikumos par «Delnu» neesot nekā nepatiesa vai aizskaroša. «Tas, ka «Delna» ir mazskaitlīga organizācija, ir vispārzināms fakts. Izmantojot Sorosa tīklu, viņi ir mazskaitlīgai organizācijai nesamērīgi plaši iefiltrējušies sabiedriskajos, valsts pārvaldes un lēmumu pieņemšanas procesos un regulāri kā viedokļa līderi uzstājas valsts radio un televīzijā,» sacīja Lembergs.

"Delna jau 2016.gada 14.decembrī nosūtīja Ventspils pilsētas domei un Lembergam pretenziju ar lūgumu šīs ziņas atsaukt un atvainoties biedrība. Taču lūgums netika respektēts, tāpēc "Delna" vērsusies tiesā.

Tiesas sēde Ventspils tiesā notiks 23.novembrī plkst.11. Lietā «Delnu» pro bono pārstāvēs zvērināts advokāts Andris Tauriņš no «Sorainen» biroja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu