TV3: RD atvēl vairākus desmitus tūkstošu uz papīra pastāvošai «Humora komitejai»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Katru gadu no rīdzinieku nodokļu maksātāju naudas vairākus desmitus tūkstošu eiro saņem divas apšaubāmas organizācijas – «Jautro Asprātīgo Klubs», kuras jumta organizāciju var uzskatīt par hibrīdkara instrumentu Krievijas rokās, un «Humora komiteja», kura pastāv tikai uz papīra, otrdienas vakarā vēstīja «TV3» ziņas.

Rīgas dome «Jautro Asprātīgo Klubam» pēdējo gadu laikā ir aizskaitījusi 310 000 eiro. Par šo summu varētu ierīkot 15 bērnu rotaļu laukumus.

Šādu paziņojumu savā «Twitter» profilā publicējusi Rīgas domes opozīcijas deputāte Inese Andersone. Kad notika pēdējie budžeta grozījumi, viņa pamanījusi, ka kādam šaubīgam humora klubam piešķirti 59 000 eiro. Pēc viņas iesnieguma dome devusi detalizētu atskaiti par naudas izdevumiem, kas atvēlēti krievu humora popularizēšanai.

Visdāsnāko finansējumu – 182 570 eiro – no rīdzinieku nodokļu maksātāju naudas četru gadu laikā saņēmis «Latvijas Jautro un atjautīgo klubs». Internetā atrodamā informācija liecina, ka organizācija rīko dažādus pasākumus, kuros piedalās Krievijas komiķi, kā arī ikgadējo KVN Rīgas Mēra balvas pasniegšanu.

Krietni interesantāka organizācija ir «Humora komiteja». Divu gadu laikā dome tai dāsni uz papīra atvēlējusi 120 000 eiro, bet humoristi nespēja šos līdzekļus apgūt, un galu galā izmaksāti 43 227 eiro. Atšķirībā no KVN Latvijas, «Humora komitejas» sasniegumus internetā nevar atrast. No padarītajiem darbiem it ne miņas.

«Humora komitejas» adrese ir norādīta Raunas iela 44 – 200. Te reģistrēta virkne citu organizāciju, arī domes atbalstītais «9maijs.lv», kas katru gadu 9. maijā rīko tā sauktās Uzvaras dienas svinības Pārdaugavā. Izstaigājot viesnīcas otro stāvu, «TV3» neizdodas atrast 200. numuru. Te ir tikai tumšs gaitenis, kur, visticamāk, arī izkūpējusi pašvaldības atvēlētā nauda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu